Artikel Schulden

Heeft u vragen over financiën of schulden?

Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen met vragen over financiën en schulden (bijvoorbeeld huurachterstand) terecht bij de Noordenveldwerker.

Samen werken aan oplossingen

Binnen het team van de Noordenveldwerkers is er een expert op het gebied van financiën en schuldproblematiek. Hij denkt met de inwoner mee over hoe de schuldproblemen het beste aangepakt kunnen worden. Hij kan bijvoorbeeld een advies geven over hoe de inkomsten en uitgaven in balans gebracht kunnen worden, of hij regelt een verwijzing voor een schuldregeling of budgetbeheer. Daar waar nodig kan hij ook andere hulpverlening erbij halen om tot oplossingen te komen die passen bij de inwoner en zijn of haar situatie.

Verantwoordelijk voor eigen situatie

Het is echt dienstverlening, want mensen blijven verantwoordelijk voor hun eigen situatie. Ze moeten het zelf doen, maar kunnen daarbij een beroep doen op de kennis en kunde van de Noordenveldwerker.

Contact met de Noordenveldwerker

Voor meer informatie of voor een afspraak met de Noordenveldwerker kunt u bellen naar 050 - 50 27 223 of mailen naar vraag@noordenveldwerker.nl