Artikel Collectieve verzekering vrijwilligers en mantelzorgers

Vrijwilligers of organisaties zijn lang niet altijd voldoende verzekerd voor de risico's van het vrijwilligerswerk. Dit werk bevat een breed scala aan mogelijkheden, zoals, vrijwilliger bij de voetbalclub, collectant of voorleesmoeder.

De gemeente Noordenveld ondersteunt haar vrijwilligers en mantelzorgers graag in het belangrijke werk dat zij voor de gemeente, maar vooral ook voor elkaar doen. Daarom heeft de gemeente een collectieve vrijwilligersverzekering bij Centraal Beheer Achmea. Hiermee zorgt zij ervoor dat alle vrijwilligers automatisch verzekerd zijn tijdens hun vrijwilligerswerk. U hoeft zich daarvoor niet apart te registreren.

Mantelzorgers

Niet alleen vrijwilligers, maar ook mantelzorgers zijn meeverzekerd. Mantelzorgers worden weliswaar niet beschouwd als vrijwilliger, vanwege de persoonlijke relatie die zij hebben met degene die zij verzorgen. Hun zorg is echter ook de zorg van de gemeente. Daarom zijn mantelzorgers meeverzekerd voor het onderdeel Ongevallen- en Persoonlijke Eigendommenverzekering van de polis.

Brandweer en politie

Leden van de vrijwillige brandweer en vrijwillige politie komen niet in aanmerking voor deze verzekering. Voor hen zijn speciale rechtspositieregelingen getroffen.

Voorwaarden

Wilt u meer weten over de voorwaarden en dekkingen, kijk dan op de website van Centraal Beheer.  U kunt hier het digitale schadeformulier downloaden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Dorenbos en Leonie van Roekel via telefoonnummer 14 050 van de gemeente. Voor al uw vragen over de verzekering kunt u ook rechtstreeks bellen met Centraal Beheer Achmea, telefoon (055) 579 86 00.