Artikel De Lange Streeken II - Peize

In de verkaveling van De Lange Streeken II is rekening gehouden met de open groene ruimte die al aanwezig is in Peize. De aanwezige houtwallen zijn zoveel mogelijk ingepast in het ontwerp. Hierdoor heeft deze nieuwbouwwijk van het begin af aan al volwassen bomen en een groene uitstraling.

Overzichtskaart De Lange Streeken II
In deze nieuwbouwwijk worden 103 woningen gebouwd. Een mix van vrije bouwkavels, projectmatige 2-onder-een-kap woningen en sociale woningbouw. Er worden alleen vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen gebouwd. Om eenheid in de wijk te krijgen en te zorgen voor een goede overgang naar het landelijk gebied, stelt de gemeente een aantal voorwaarden aan de woningen. Deze randvoorwaarden vindt u terug bij de bouwregels.

Over Peize

Peize ligt in het noorden van de provincie Drenthe, ongeveer tien kilometer ten zuiden van de stad Groningen. In de loop der jaren heeft Peize zich ontwikkeld tot een forensendorp met sterke oriëntatie op de stad Groningen en later ook op het naastgelegen dorp Roden. De vele open plekken en ruime parken en plantsoenen maken Peize tot een vriendelijk dorp. Peize heeft een eigen openluchtzwembad dat in de jaren zestig van de vorige eeuw is gebouwd. Het zwembad wordt sinds 1988 door een grote groep vrijwilligers in stand gehouden. Verder heeft Peize onder andere een bescheiden bedrijventerrein, een sauna, 2 basisscholen, verschillende sportverenigingen en diverse horecagelegenheden. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in het centrum van Peize terecht, waar een supermarkt en diverse andere winkels zijn gevestigd. Peize heeft uitstekende openbaar vervoersmogelijkheden. Zo brengt de bus u bijvoorbeeld binnen een kwartier naar het Centraal Station in Groningen en kunt u snel naar Roden of Norg.