Artikel Herinrichting Albertsbaan

De gemeente Noordenveld zet samen met haar centrumpartners een eerste stap op weg naar een bloeiend centrum van Roden. Met het project Albertsbaan zetten we samen met ondernemers een kwaliteitsimpuls in beweging die uitgaat van nieuw consumentengedrag, meer beleving en een omgeving die hierop aansluit en past bij het DNA van Roden. Hiermee moet de Albertsbaan een aantrekkelijk winkelgebied worden waar mensen uit de omgeving graag naartoe komen. Dat is een continue en organisch proces.

Frans Beune Landschap en Stedenbouw uit Assen heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het gebied. Door een levendige en aantrekkelijke inrichting moet de Albertsbaan niet alleen als toekomstige trekker voor Roden gaan gelden, maar ook een extra bezoekargument gaan vormen. Dit maakt dat bezoekers langer in het winkelcentrum verblijven.

Met het indienen van het voorstel: ' Albertsbaan; een steen in de ontwikkelvijver van Roden centrum' is subsidie verkregen van de Regio Groningen Assen en de provincie Drenthe.

 Logo GA