Artikel Caravan stallen op de openbare weg

Caravan op de openbare wegVoor, tijdens en na de vakantieperiode krijgt de gemeente met enige regelmaat klachten over caravans die geparkeerd staan op openbare parkeerplaatsen of openbaar groen.

Voor het parkeren van caravans gelden de volgende regels.
De Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente Noordenveld staat niet toe dat caravans en andere vergelijkbare voertuigen langer dan een week op de openbare weg worden geparkeerd, als daardoor het uitzicht van bewoners van omliggende gebouwen wordt belemmerd of op een andere manier sprake is van overlast.

Caravans mogen dus niet langer dan een week op de openbare weg worden geparkeerd!

Ook is het verboden een caravan en andere vergelijkbare voertuigen te plaatsen in een park of plantsoen of een door de gemeente aangelegde beplanting of groenstrook!