Preventie

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Hoe werkt Burgernet?

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt ingezet bij dringende bijvoorbeeld:

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen

Gemeente Noordenveld maakt ook gebruik van Burgernetmail om u te attenderen op lokale veiligheidssituaties. Bijvoorbeeld om te informeren over een verdachte situatie of om op te roepen informatie door te geven over een incident in uw buurt.

Aanmelden Burgernet

Op www.burgernet.nl kunt u zich aanmelden voor Burgernet. Beschikt u niet over internet kunt u bij het gemeentehuis of politiebureau in uw gemeente een aanmeldkaart ophalen.

In uw persoonlijke account op www.burgernet.nl kunt u aangeven wanneer u niet gestoord wilt worden door Burgernet. Zo kunt u aangeven dat u in de nacht niet gebeld wilt worden.