Artikel Trijnie Antons

Trijnie Antons
Het huwelijk of het aangaan van een samenlevingscontract is een betekenisvolle gebeurtenis.

Naast de bezegeling van de liefde is ook de wettelijke verbintenis van groot belang. Aan elkaar verbonden zijn, maar niet gebonden; blijf jezelf, maar houd rekening met de ander, de geliefde.
Deze verbintenis is een prachtig moment in het leven. Samen vieren, samen genieten van een inhoudelijk goede, invoelende vrolijke toespraak. Serieus als het moet, geestig als het kan.

Met veel levenservaring, mensenkennis en opleiding doe ik dit werk graag.

Mij beste taal is de taal der liefde! Verwoorden in het Nederlands, Duits, Engels, Gronings en Noord-Drents, Frans helaas un petit peu.

Waarom is een verbintenis sluiten leuk?
Een goede babs, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, verstaat haar of zijn vak, want een vak is het. Het is meer dan het houden van een toespraak. Een goed gesprek vooraf met het paar ter voorbereiding. De regie, al dan niet met een bode of ceremoniemeester, tijdens de ceremonie behouden. Onverwachte gebeurtenissen opvangen. De toga kan hiervan een onderdeel zijn, het paar mag het zeggen.

De favoriete trouwplek is van ondergeschikt belang. Daar waar het paar zich thuis voelt of herinneringen aan heeft, is voor mij prima. Hoewel de prachtige trap in ons gemeentehuis heeft wel iets plechtigs, is majestueus.

Wilt u wat van mij weten?
Mij inleven in mens, maatschappij en natuur. Lezen, reizen, kunst, cultuur is een greep uit dat geheel.

Mijn heimelijke genoegen, de guilty pleasure?
Mooie vrachtauto's en vlooienmarkten. Dat laatste niet tot genoegen van mijn man, maar het huwelijk heeft immers naast veel zoets ook zijn tikkeltje mindere kanten. We moeten er mee leven.

Verder mag u mij veel vragen, maar als paar bent u van veel groter belang.

Met vriendelijke groet,

Trijnie Antons