Artikel Mariska Wegink


Trouwen is heel bijzonder en speciaal. Het voltrekken van een huwelijk ook. Vanaf 2004 heb ik dit met veel plezier mogen doen in deze gemeente. Ik vind het een eer om bruidsparen in het zonnetje te zetten op hun huwelijksdag. Daar zet ik mij graag voor in.

Jullie huwelijksdag is een bijzondere dag. Het is de dag waarop jullie in het bijzijn van familie en vrienden kiezen voor elkaar. De huwelijksvoltrekking is een plechtig maar ook spannend onderdeel van deze dag. Ik vind het leuk om dit moment persoonlijk te maken op een eenvoudige maar betrokken wijze. Bijvoorbeeld door jullie ontmoetingsverhaal of een leuke anekdote te vertellen. Om hiervoor inspiratie op te doen, kom ik graag bij jullie thuis.

Ik ben opgegroeid in Roden, maar voor studie en werk heb ik een aantal jaren elders gewoond. In 2001 ben ik opnieuw in Roden gaan wonen. Ik geniet volop van mijn gezin en de drukte die daar bij hoort. Mijn werk als personeelsmanager vind ik erg leuk en afwisselend. Tijd doorbrengen met het gezin, wandelen met de hond, gezelligheid met familie of vrienden, theater, uit eten, koken met vrienden, een goed boek of een leuk tv programma...... het is zomaar een greep uit de dingen waar ik van houd. En natuurlijk van mijn werk als BABS; het gesprek met het aanstaande bruidspaar, het schrijven van de toespraak en de voltrekking zelf. Elk bruidspaar is uniek en dat maakt dit werk zo leuk.

Het is fijn dat jullie niet alleen de trouwambtenaar kunnen kiezen, maar ook de trouwlocatie die bij jullie past. Alle locaties hebben hun eigen sfeer en overal wordt het bruidspaar gastvrij ontvangen. Ook het gemeentehuis vind ik een prettige trouwlocatie. Het geluid is goed en op de hoge, brede trap kunnen de mooiste foto's van jullie gemaakt worden.

Voor nu wens ik jullie succes met alle voorbereidingen en voor straks alvast een prachtige dag om nooit te vergeten.

Mariska Wegink