Artikel Bert Thie

Bert Thie
In mijn dagelijkse leven heb ik een leidinggevende functie bij de politie. Daarnaast ben ik sinds 2004 werkzaam als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en dat doe ik nog steeds met erg veel plezier.

Ik vind het vooral leuk om een (kleine) bijdrage te leveren aan de dag waarop twee mensen hun geluk willen vastleggen middels een huwelijk of partnerregistratie.

Van hun (liefdes)verhaal een leuke en vooral passende toespraak te schrijven is iets wat me veel voldoening geeft. Trouwen is uiteraard iets formeels maar het moet vooral ook gezellig, leuk en onvergetelijk zijn. Een goede mix van formeel en informeel, met een vleugje humor, is dan ook iets waar ik naar streef. En er mag gelachen worden, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Voor mij is het belangrijk dat het bruidspaar een klik heeft met de trouwambtenaar en de trouwlocatie. Het is hun dag en zij bepalen grotendeels hoe deze dag er uit gaat zien. Ik betrek het bruidspaar dan ook graag bij hoe ik de voltrekking ga doen. Maar de toespraak horen ze pas op de dag zelf!

De toespraak is in principe in het Nederlands maar als het moet kan ik dat ook in het Engels of Duits.

Ik woon al vanaf 1993 in Roden en voel me hier erg thuis. Mijn hobby's zijn motorrijden, (verre) reizen en amateurtoneel. Ik mag graag theater of bioscoop bezoeken of gewoon thuis een goede film kijken.

Bert Thie