Artikel Afval

Praktische informatie

Afvalscheiding

Bij elke woning in Noordenveld staan containers voor GFT (groene deksel), grofvuil (grijze deksel) en papier. In de afvalwijzer kunt u van week tot week zien welk afval wanneer bij u wordt opgehaald. De afvalwijzer is digitaal beschikbaar. U kunt de afvalwijzer zo instellen dat u automatisch een melding krijgt welke container u bij de weg moet zetten.

Voor bewoners in het centrum en van recreatiewoningen zijn er ondergrondse containers.

Brengstation

U kunt bijna al uw afval inleveren bij het brengstation in Roden, Overslagweg 3 in Roden. Ook hier scheiden wij het afval. U kunt het afval weggooien in de containers die daarvoor bestemd zijn.

Afval zoals grofvuil, huishoudelijke apparaten of chemisch afval brengt u naar de milieustraat. Of u maakt een afspraak om het op te laten halen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Vergeet niet om uw afvalpas mee te nemen. Heeft u geen afvalpas, dan kunt u hem hier aanvragen.

Afvalcampagne

In 2020 moet 75% van het huishoudelijk afval hergebruikt of gerecycled worden. Elke inwoner mag dan nog maar 100 kg restafval per jaar aanbieden. Dat heeft de landelijke overheid besloten. Een groot deel van het afval dat nu nog in de grijze container belandt is herbruikbaar. Dat zijn waardevolle grondstoffen zoals papier, GFT, plastic, glas en textiel. Het scheidingspercentage in onze gemeente was in 2016 nog geen 60%. Dat percentage moet dus een stuk hoger. Door afval goed gescheiden aan te bieden, kan veel afgedankt materiaal goed gebruikt worden voor nieuwe producten.

Afval organiseren

Via de campagne 'Organiseer je afval in 4 weken' geven wij informatie over hoe u slim met uw afval om kunt gaan of hoe u uw afval beperkt.

Afvalcoach

Wilt u tips of advies over het sorteren van afval, zodat bijvoorbeeld uw grijze container niet overvol raakt? Onze afvalcoach helpt u graag! U kunt contact opnemen met de afvalcoach:

Zonodig komt onze afvalcoach bij u langs!

Header afval