Artikel Kent u iemand die een lintje verdient?

Aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding

In Noordenveld zijn dagelijks veel vrijwilligers actief die in aanmerking kunnen komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een onderscheiding, is het nodig dat iemand een aanvraag doet.

Misschien kunt u er voor zorgen dat iemand die u kent ook werkelijk een lintje krijgt!

Hoe kunt u iemand voordragen?

U kunt een inwoner van de gemeente Noordenveld voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding door het indienen van een voordrachtformulier bij de burgemeester. Het formulier is te vinden op www.lintjes.nl onder 'downloads'. Na het invullen kunt u het formulier mailen naar: postbus@gemeentenoordenveld.nl. Op de site www.lintjes.nl vindt u meer informatie over onderscheidingen.

Bij vrijwilligerswerk geldt als uitgangspunt om in aanmerking te kunnen komen voor een onderscheiding dat gedurende aan groot aantal jaren (te denken valt aan 15 jaar) voor een redelijk aantal uren per week (te denken valt aan 6 uren per week) vrijwilligerswerk is gedaan, voor één of meerdere verenigingen/stichtingen.

Aanvraag indienen voor de Algemene Gelegenheid

Als u een voordracht wilt doen voor de Algemene Gelegenheid, de lintjesregen, moet de volledige aanvraag door de gemeente zijn ontvangen voor 1 juli in het jaar vóór de betreffende lintjesregen.

Aanvraag indienen voor een bijzondere gelegenheid

Soms kan een onderscheiding ook bij een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum, worden uitgereikt. De volledige aanvraag dient in dat geval minimaal 5 maanden voor de gewenste datum van uitreiking bij de gemeente binnen zijn.