Artikel Naoberloket Werk en Mantelzorg

Mantelzorgvriendelijk werken

Mantelzorgvriendelijk werken levert voordelen op voor een bedrijf. Om het bedrijfsleven te informeren over de risico's van overbelasting van werknemers doordat zij werk combineren met mantelzorg voor een naaste, is het NaoberLoket Noordenveld is het project Werk & Mantelzorg gestart. Kijk op www.naoberloket-noordenveld.nl en klik op ´werk en mantelzorg´.

Project Werk & Mantelzorg is een initiatief van OCN en de Gemeente Noordenveld in samenwerking met Stichting Welzijn in Noordenveld.

Waarom mantelzorgvriendelijk werken?

1 op de 6 werknemers combineert werk met mantelzorg. Dat is bijna 3 miljoen mantelzorgers in Nederland. En dat aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen en over 2 jaar zal het aantal 1 op de 4 zijn! De kans is dus heel groot dat er in elk bedrijf wel werknemers zijn, die naast hun dagelijkse arbeid ook langdurige zorg voor een naaste hebben. In feite hebben mantelzorgers een dubbele functie en dus een dubbele belasting. En dat brengt risico's van overbelasting met zich mee, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Aandacht voor werk en mantelzorg is van belang en mantelzorgvriendelijk werken levert alleen maar voordelen op voor een bedrijf.