Artikel Meer informatie over de Vrijetijdsboulevard

Kampeerhal De Vrijbuiter

Kampeerhal De Vrijbuiter in Roden is de grootste kampeerspecialist van Nederland. In de winkel, met een oppervlakte van 40.000 m², zijn ruim 30.000 kampeer- en caravanartikelen verkrijgbaar. Daarnaast staan er 400 tenten permanent opgesteld.
 
de_vrijbuiter
Jaarlijks trekt De Vrijbuiter maar liefst 1,2 miljoen bezoekers uit het hele land. Van jong tot oud komen ze speciaal voor deze winkel naar Roden. Soms om gericht iets te kopen, soms om zich breed te oriënteren op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Welkom op de Vrijetijdsboulevard

Uit onderzoek onder de bezoekers van De Vrijbuiter is gebleken, dat er vraag is naar winkels en andersoortige bedrijven met een assortiment en een aanbod aan activiteiten, dat vergelijkbaar is met of aanvullend is op het assortiment van De Vrijbuiter. De gemeente Noordenveld wil daar op inspringen met de Vrijetijdsboulevard, een aantrekkelijk vormgegeven gebied rondom De Vrijbuiter met ruimte voor:

  • detailhandel op het gebied van kamperen, sport of andere actieve vrijetijdsbesteding, bij voorkeur in ‘try and buy’ - concepten;
  • sportieve / dagrecreatieve voorzieningen;
  • kleinschalige productie van vrijetijdsartikelen en de verkoop daarvan.

Daarnaast is in beperkte mate horeca mogelijk, mits gericht op het thema vrijetijdsbesteding.

Wie gingen u voor?

Naast De Vrijbuiter zijn in het gebied nu al enkele bedrijven actief op het gebied van vrijetijdsbesteding. We noemen hier:

  • De Waard Tenten: verkoop van tenten en kampeeruitrusting;
  • B & A Vouwwagencentrum: verkoop van vouwwagens;
  • Bike Life: verkoop van fietsen in combinatie met kleinschalige productie / assemblage;
  • Fitnesscentrum Roden.

de_waard   fitnesscentrum   bikelife 


Ruim 2 hectare bouwgrond staat ter beschikking!

Om de Vrijetijdsboulevard te kunnen realiseren, zijn we momenteel actief bezig met de verplaatsing van enkele bedrijven die niet in ons concept van vrijetijdsbesteding passen. Vanaf begin 2006 kunnen we ruim twee hectare bouwgrond aanbieden voor misschien ook uw bedrijf. Heeft u een creatief idee om die twee hectare in te vullen? Ziet u kansen om de bezoekers van De Vrijbuiter iets extra’s te bieden op het gebied van vrijetijdsbesteding? Dan willen we graag met u in contact komen!

Kwaliteit staat voorop

De versterking van het gebied dient tot uiting te komen in de kwaliteit van de architectuur. Daarom gaat onze voorkeur er naar uit om het gebied als één geheel te ontwikkelen. Kleinere activiteiten worden zeker niet uitgesloten, maar bij voorkeur als onderdeel van een groter geheel.

parkeerruimteVoldoende parkeerruimte

In het gebied is een groot aantal gratis parkeerplaatsen aanwezig. Op dit moment zijn dat er meer dan 600, maar er komen er nog veel meer. Uw bezoekers hoeven straks dus niet ver te lopen!

Facelift voor het hele gebied

Naast de herontwikkeling van de twee hectare bedrijventerrein gaat ook het openbare gebied op de schop. De rijbaan wordt heringericht en zoals gezegd wordt extra parkeerruimte toegevoegd. Daarnaast wordt ter verbetering van de afwikkeling van het verkeer een rotonde aangelegd. Ook wordt extra groen aangeplant.

Downloaden
pdf Brochure Vrijetijdsboulevard