Aanmelding bijeenkomst 'Democratie is overal'

Uw aanvraag annuleren

Weet u zeker dat u wilt stoppen?

nee

Nederland is een democratie. Je ziet het misschien niet, maar democratie is overal. Overal waar wij dingen voor elkaar willen krijgen en onze mening geven: op het schoolplein, de voetbalclub, de wijkvereniging, het gemeentebestuur. Democratie is onze manier van leven en niemand kijkt daar nog van op.

Denk mee en doe mee!

Voor de gemeenteraad van Noordenveld spreekt democratie niet vanzelf. Democratie heeft onderhoud nodig; net als je fiets en je scooter. Daarom heeft de raad 2017 uitgeroepen tot 'Jaar van de Democratie' en vragen ze jou om daaraan mee te doen. Bijvoorbeeld door samen activiteiten te bedenken die je op school, op je sportclub, samen met vrienden en vriendinnen kunt ondernemen. Dat kan van alles zijn: samen een trapveldje in de buurt regelen, een project over (on)vrijheid en democratie of over politieke gevangenen, een jongeren-gemeenteraad.

Op dinsdag 7 maart organiseren we een bijeenkomst waar we activiteiten bedenken waarmee we onze democratie en vrijheid kunnen onderhouden. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Pompstee te Roden en begint om 19.00 uur. Aanmelden kan via dit formulier.

Wanneer je 7 maart niet aanwezig kan zijn, maar wel een leuk idee hebt, dan kun je dit ook via dit formulier aangeven.

Affiche democratie is overal

Te doorlopen stappen