Artikel Vlogs gemeenteraadsverkiezing

Verkiezingen

Vlog Verkiezing

Op 21 maart kunt u dus uw lokale volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad kiezen. Onze gemeenteraad telt 23 volksvertegenwoordigers. Deze zijn afkomstig van acht politieke partijen:

Gemeentebelangen
Lijst Groen Noordenveld
PvdA
VVD
CDA
D66
GroenLinks
ChristenUnie

Centrum

Vlog Centrum

Gemeentebelangen: Het centrum is meer dan alleen winkels. Ook de verblijfsmogelijkheden en beleving zorgen juist voor de aantrekkingskracht. Samen met jullie willen we de dorpscentra jeugdproof maken! Een sportplein in het centrum van Peize? Bepaal zelf hoe jouw straat, schoolroute en disco eruit ziet en beslis mee in de jeugdraad met eigen geld. Hoe chill is dat?!

LGN kiest voor een structurele oplossing in Norg door een bushalte met fietsenstalling bij garage Dorenbos en Molen Noordenveld Centrum Roden: groen dorps karakter, Drentse vriendelijkheid, ruimte voor fietsen en wandelen, minder parkeren. Bij het onderhoud van wegen de slechte staat van veel klinkerwegen in centrum Peize aanpakken.

PvdA/GroenLinks: Leuk, spannend, uitnodigend, uitdagend, chillen, ontmoeten, eten, drinken, shoppen, kletsen, vrienden en vriendinnen, plezier, ontspanning, verrassend, dat is hoe het centrum eruit moet zien wat ons betreft. Het centrum is er voor jong en oud. Er is altijd wat te doen, en wil je wat organiseren in het centrum, dan helpen we je. Samen aan de slag voor een mooi, positief Noordenveld, dat is de PvdA/GroenLinks. Doe met ons mee!

VVD: Een dagelijkse boodschap of een terrasje pikken moet zeker mogelijk zijn in Nieuw - Roden, Norg, Peize en Roden. Even lekker shoppen moet ook kunnen binnen de gemeente, Roden heeft prachtige winkels waar dit kan. Door bij deze winkels te kopen blijven ze gevestigd in Roden en zullen er mogelijk ook weer nieuwe winkels bijkomen wat het shoppen alleen maar leuker maakt. De gemeente moet zorgen voor voldoende parkeerplaatsen en een schone omgeving. De inwoners en winkeliers voor de sfeer.

CDA: Kort en krachtig, CDA Noordenveld: wil centra met ontmoetingsplekken voor jongeren in Roden, Peize en Norg.

D66: Het centrum van een dorp is één van de factoren die bepalend is voor het woongenot. D66 wil daarom dat Noordenveld zorgt voor plannen en uitvoering in de centra van de vier grote dorpskernen. Belangrijk daarbij is dat de gemeente ook open staat voor moderne alternatieven als werkruimte voor ZZP'ers en pop-upwinkels.

ChristenUnie: Een centrum met leuke winkels en gezellige horeca waar jong en oud overdag en in de late uurtjes gezellig met vrienden kunt winkelen en uitgaan is wat de ChristenUnie wil. Daarbij moet het overdag en 's nachts veilig zijn op straat.

Woningbouw

Vlog Woningbouw

Gemeentebelangen: Betaalbare huur- en koopwoningen voor onze jeugd, zodat jij ook in jouw gemeente kan blijven wonen. De gerealiseerde starterswoningen op Roderveld IV kunnen hierbij als voorbeeld gelden. Woonwijken meer dan alleen stenen? Bepaal zelf hoe jouw straat, schoolroute en disco eruit ziet en beslis mee in de jeugdraad met eigen geld. Hoe chill is dat?!

LGN: Bij voorkeur binnendorpse woningbouw. slimme oplossingen zijn nodig voor tijdelijke behoefte aan extra woningen. Op nu lege bedrijventerreinen zou ook alleen gewoond moeten kunnen worden, bijvoorbeeld met een experiment met 'tiny houses', kleine energiezuinige woningen. Kleine windmolens en zonneparken op bedrijventerreinen zijn goede mogelijkheden.

PvdA/GroenLinks: Samen met jou kunnen we ervoor zorgen dat onze plannen voor meer woningen voor jongeren en starters gaan lukken. De eerste woningen staan er, maar lang niet genoeg vinden wij. Met jouw steun kunnen we het regelen. Meer goedkope woningen voor jullie!! Ben je het met ons eens dat er meer goedkope woningen voor jongeren moeten komen in Roden, Nieuw-Roden. Norg, Peize en al onze andere dorpen, Stem dan PvdA of GroenLinks!.

VVD: Noordenveld vindt dat het mogelijk moet zijn, als er behoefte is, om in elk dorp nieuwe huizen te bouwen. Hierbij vinden wij dat er vooral gebouwd moet worden jonge gezinnen en waar het mogelijk is ook voor starters.

CDA: Kort en krachtig, CDA Noordenveld wil in Noordenveld 100% dekking snel internet en mobiel telefoonverkeer.

D66: Iedereen moet een geschikte plek hebben om te wonen. Voor jongeren is het soms lastig om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden. Gemeente Noordenveld moet daarom bij het vrijgeven van bouwlocaties zorgen voor een goede balans tussen koop- en (sociale) huurwoningen in de verschillende prijscategorieën.

De ChristenUnie: in Noordenveld wil ook jou helpen bij het vinden van geschikte woonruimte en is dan ook voor goede én genoeg starterswoningen.

Uitgaan

Vlog Uitgaan

Gemeentebelangen: Noordenveld heeft geen echte jeugdkroeg meer en dat vinden we jammer. Daarom willen wij in samenwerking met ondernemers en jullie werken aan meer activiteiten en uitgaansgelegenheden in onze gemeente. Swingend meewerken aan deze plannen? Bepaal zelf hoe jouw straat, schoolroute of disco eruit ziet en beslis mee in de jeugdraad met eigen geld. Hoe chill is dat?!

LGN: Toegankelijke locaties horeca, ook voor en met mensen met een beperking. Een jongerenraad gaat aan de slag met wat jongeren belangrijk vinden. Theater de Winsinghhof Roden krijgt voldoende middelen om weer bruisend te worden.

PvdA/GroenLinks: Op stap in eigen dorp, dat is wat we graag willen. Optredens van leuke artiesten, festivals en meer evenementen voor de jeugd. Rappers, R&B, HipHop, House, Reggaeton Dancehall en Nederpop; een podium voor jong talent in Noordenveld. Uitgaan in je eigen gemeente. Samen met jou willen we uitgaan in onze gemeente weer leuk maken. En ga je toch liever naar de stad? Geen probleem wij zorgen dat je veilig met de bus heen maar ook weer terug kunt reizen. Samen met ons genieten tijdens het uitgaan, doe mee met ons, PvdA/GroenLinks.

VVD: Gezellig iets drinken in de kroeg of café is goed voor de sociale contacten. De vele feesten in Noordenveld versterken dit alleen maar. Toch zijn er veel mensen die liever naar Groningen en misschien wel naar Assen gaan. VVD Noordenveld vindt een goede nachtbusverbinding, zeker in het weekend hiervoor noodzakelijk. Voor de inwoners uit de omgeving van Norg zal gekeken moeten worden of er een bus(je) kan rijden tussen Roden en Norg en misschien wel tussen Groningen en Norg.

CDA: Kort en krachtig, CDA Noordenveld wil voor jongeren een weekend (vervoers) verbinding Norg – Groningen v.v.

D66: D66 wil dat mensen graag in Noordenveld wonen, ook jongeren! Wij vinden het daarom belangrijk dat er voldoende plekken zijn waar jongeren in hun vrije tijd naar toe kunnen gaan. Jongeren moeten zelf kunnen (mee)beslissen over geschikte plekken.

ChristenUnie: We willen veilig uit kunnen gaan en geen last hebben van anderen die hun grenzen niet kennen. ChristenUnie wil daarbij helpen door goede voorlichting. Je bent te waardevol om slachtoffer te worden van drugs of teveel alcohol.

 

Sport

Vlog Sport

Gemeentebelangen: De sportvelden en schoolpleinen willen wij samen met jullie verbeteren. Het realiseren van kunstgras bijvoorbeeld, zodat ook in de winter kan worden doorgetraind. Het mooie schoolplein in Norg kan hiervoor als voorbeeld gelden. Een pannakooi op de Albertsbaan? Bepaal zelf hoe jouw straat, schoolroute en disco eruit ziet en beslis mee in de jeugdraad met eigen geld. Hoe chill is dat?!

LGN: Moutainbike- en andere fietsroutes aanleggen met respect voor natuur en landschap. Op de Vrijetijdsboulevard aan de Kanaalstraat Roden een MTB parcours/fietscrossbaan. De gemeente steunt initiatieven van sportverenigingen voor kunstgrasvelden.

PvdA/GroenLinks: In onze gemeente kun je op sport gebied bijna alles doen wat je wilt. En is het er niet, dan gaan we dat samen met jou voor elkaar maken. Zeker zijn van goede sportvoorzieningen voor iedereen, stem dan PvdA. En met iedereen bedoelen we iedereen. Wij maken geen uitzonderingen.

VVD: Sporten is belangrijk voor iedereen. In Noordenveld mogen we trots zijn op onze sportvelden, sporthallen en zwembaden. VVD Noordenveld wil dit graag behouden, de gemeente kan dit echter niet alleen. Naast alle vrijwilligers, waar we zeer veel waardering voor hebben zullen sporters zelf ook moeten helpen bij het onderhoud van de accommodaties.

CDA: Kort en krachtig, CDA Noordenveld investeert in een duurzame, klimaatvriendelijke toekomst voor jongeren.

D66: vindt sport erg belangrijk, omdat het gezond is, maar ook omdat het verbindend kan werken. Veel sportverenigingen draaien op vrijwilligers en daarom willen wij dat de gemeente actief meedenkt over het werven van vrijwilligers. Verder wil D66 een sportstrippenkaart voor alle jongeren onder de 18 jaar.

ChristenUnie: De sportmogelijkheden in Noordenveld zijn eindeloos en de ChristenUnie wil je helpen om op je eigen niveau te kunnen laten zien wat je doet. Want sporten moet in de eerste plaats ook gewoon leuk zijn.