Nieuwsbericht Gratis hardlooptraining en startbewijs voor Herfstcross

Gepubliceerd op: 20 oktober 2016 13:05

Grenzeloos Naoberschap klein
Sporten is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten, en ontmoeting is een belangrijke doelstelling van het Jaar van de Vluchteling, "Grenzeloos Naoberschap". Vandaar dat we in het Jaar van de Vluchteling een sportieve activiteit willen aanbieden en hopen dat deze bijdraagt aan ontmoeting tussen oude en nieuwe inwoners. Bovendien is deze activiteit voor iedereen in Noordenveld met een laag inkomen gratis.

De Stichting Loopsport uit Norg wil hier aan meewerken door mensen kennis te laten maken met hardlopen rondom hun evenement de Intersport Herfstcross in Norg. Wij ondersteunen dit van harte. Wij willen u daarom dit aanbod doen, want hardlopen is voor jong en oud, maakt je fit en gezond en is in groepsverband ook nog eens erg gezellig.

21ste Intersport Herfstcross in Norg

Op zaterdag 26 november 2016 wordt de jaarlijkse Herfstcross in de bossen van Norg gehouden. Wij willen u in de gelegenheid stellen daaraan mee te doen en bieden een gratis startbewijs en een aantal looptrainingen aan.

Loopclinics

Het is de bedoeling om in de vier weken voorafgaand aan de Herfstcross op de zondagochtend een looptraining aan te bieden. Dit is samen met andere clubleden. Tijdens de training wordt rekening gehouden met het niveau van de individuele loper, zodat iedereen in de groep mee kan doen. Wanneer vervoer naar de trainingslocatie (bossen van Langelo) niet zelf georganiseerd kan worden willen wij kijken naar een oplossing.

De Herfstcross op 26 november

Op zaterdag 26 november wordt de Herfstcross gehouden (zie de brochure) gekozen kan worden uit de afstanden:

  • Jeugdcross (diverse afstanden);
  • Canicross (rondje van 3 kilometer samen met uw hond)
  • 1 rondje van 3 kilometer;
  • 3 rondjes van 3 Kilometer (9 kilometer).

Aanmelden

Wilt u hieraan meedoen, geef u dan bij ons op. Dat kan via de mail: b.copper@gemeentenoordenveld.nl bellen mag ook: 050 - 50 27 441. Graag in de mail vermelden uw: naam (en/of die van uw kinderen), adres, email, (eventueel telefoonnummer) en welke afstand u wilt lopen.

Voorbehoud

Het definitief doorgaan van dit aanbod is voorlopig onder voorbehoud van het aantal aanmeldingen.

Voor iedereen

Uiteraard kan iedereen meedoen aan de Herfstcross. Dit gratis aanbod geldt echter alleen voor die inwoners van Noordenveld die een beroep kunnen doen op de Meedoenregeling en/of statushouder zijn.