Nieuwsbericht Mensen met een beperking bezochten het gemeentehuis

Gepubliceerd op: 04 juli 2017 13:30

Op maandag 19 juni 2017 bezochten een aantal inwoners met een beperking het gemeentehuis in het kader van het jaar van de Democratie.

Het Prokkelteam had voor de uitnodigingen aan betrokken partijen gezorgd. Mensen met een beperking en soms met begeleiding verzamelden zich om 17:30 uur in de hal van het gemeentehuis.

Prokkelteam bezoekt gemeentehuis
In de bedrijfskantine opende burgemeester Klaas Smid de bijeenkomst waarna het tijd was voor soep met een broodje. Hierna namen de belangstellende plaats in de raadzaal waar een filmpje vertoond werd over hoe je met een beperking in het gemeentehuis komt. Het binnengaan van het gemeentehuis stuit niet op problemen. Indien nodig zal de receptionist de deur openzetten zodat iemand in een rolstoel makkelijk naar binnen kan. Op dit filmpje was goed te zien dat op de deur van het gemeentehuis een sticker hangt waarop staat dat honden niet welkom zijn. Hulphonden dus ook niet.

Wethouder Jos Huizinga ging in zijn toespraak in op het meedoen van mensen met een beperking in de maatschappij. Hij maakt zich daar sterk voor. Hij betreurde dat er (nog) geen sticker aangebracht was dat hulphonden wel toegestaan zijn in het gemeentehuis. Na afloop van zijn toespraak overhandigde mevrouw Tine Beks zo'n sticker en inmiddels prijkt deze op de deur van het gemeentehuis.

Toegankelijk voor hulphonden
Vervolgens gaf Janet Wardeniers samen met Jeroen Veltheer een presentatie over de betekenis van het VN verdrag voor de rechten van mensen met een beperking of chronische ziekte van de Verenigde Naties (VN) en over de mogelijkheden die er voor de mensen met een beperking zijn in onze maatschappij.

Na afloop van de presentatie konden er vragen gesteld worden. Om 19:45 uur sloot voorzitter Wietze de Wind de bijeenkomst.