Nieuwsbericht Meld u aan voor de gratis cursus Politiek Actief!

Gepubliceerd op: 07 maart 2017 11:15


 Gratis cursus

In het kader van het Jaar van de Democratie organiseert de gemeenteraad van Noordenveld samen met ProDemos de cursus Politiek Actief.
Denkt u erover na om politiek en/of maatschappelijk actief te worden maar weet u nog niet wat daar bij komt kijken? Wilt u weten hoe u de lokale besluitvorming in zijn werk gaat? Geeft u zich dan ook voor de cursus Politiek Actief! Tijdens deze interactieve cursus leert u van de praktijkervaringen van gastdocenten en krijgt u de beginselen van het debatteren en lobbyen mee.

Vijf bijeenkomsten

Deze gratis cursus wordt met 3 andere Drentse gemeenten georganiseerd en bestaat uit 5 bijeenkomsten. Het aantal plaatsen is beperkt. Bij overintekening wordt een wachtlijst gehanteerd. Daarom: geef u snel (vóór 31 maart 2017) op via griffie@noordenveld.nl . Graag in uw mail uw naam, telefoonnummer en e-mailadres vermelden. Wilt u ook kort aangeven waarom u deze cursus wilt volgen? U krijgt een reactie op uw aanmelding. Met vragen kunt u bellen met (050) 50 27 394 / 395.

De cursus vindt plaats op vijf woensdagavonden:

 • woensdag 12 april: introductie en kennismaking
   - hoe wordt Nederland bestuurd en wat is de plaats van de gemeente?
   - verkiezingen en politieke partijen
 • woensdag 19 april: de gemeente
 • - hoe werkt de gemeente?
  - besluitvorming binnen de gemeente
  - beinvloeden van de besluitvorming
 • woensdag 10 mei: de gemeenteraad
  - taken en rollen van de gemeenteraad
  - de instrumenten van een raadslid
  - basiskennis van gemeentefinanciën
 • woensdag 17 mei: lobbyen bij de gemeente
 • woensdag 24 mei: debatteren

Naast deze bijeenkomsten behoort ook het bijwonen van een raadsvergadering tot de cursus en is er de mogelijkheid om een korte stage te lopen bij de gemeente of een politieke partij.

Waar? De cursus Politiek Actief wordt gegeven in de raadzaal van het stadhuis van Assen, Noordersingel 33, 9401 JW Assen