Nieuwsbericht Groepen 8 van de basisscholen spelen het spel 'democracity'

Gepubliceerd op: 04 juli 2017 10:55

Kennismaken met democratie

De gemeente heeft zich ten doel gesteld leerlingen van de basisschool kennis te laten maken met de lokale democratie. In dat kader een programma aangeboden in samenwerking met ProDemos: 'Democracity'.

Wat is 'Democracity'?

Democracity is een educatief programma van 2 uur voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, dat hen laat kennismaken met de gemeentepolitiek. Een programma waarbij ze op speelse wijze een echte stad nabouwen en tegelijkertijd de spelregels van onze democratie leren kennen.  ProDemos begeleid het programma met een ervaren begeleider en de gemeente stelt de raadzaal ter beschikking.

Meer informatie

Het programma vind u op www.prodemos.nl/democracity. Hier vindt u ook een leuk filmpje waarop te zien is hoe het spel verloopt. ProDemos is het 'Huis voor democratie en rechtsstaat'. ProDemos legt aan jong en oud uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen - in de gemeente, de provincie, het land en Europa. ProDemos heeft al jaren ervaring met educatieve programma's voor basis- en middelbare scholieren.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u mailen naar griffie@gemeentenoordenveld.nl of via telefoonnummer 14050. Wij horen graag van u!

Algemene informatie over het programma

De leerlingen kunnen zich bij de oude ingang van het gemeentehuis melden. Elke groep wordt een kwartier voor aanvang van het spel in het gemeentehuis verwacht. Naast de ingang worden twee parkeerplaatsen met pionnen afgezet zodat de leerlingen op deze twee plekken de fietsen kunnen stallen. Tijdens het spel krijgen de kinderen limonade of water met iets lekkers.

Maandag 10 juli

Groep 8, 29 leerlingen van De Parel
Aanwezig gemeentehuis: 09:45 uur
Opening wethouder Alex Wekema om 10:00 uur
Raadsleden zijn vanaf 11:30 uur uitgenodigd om vragen te beantwoorden.
Sluiting 12:00 uur

Maandag 10 juli