Nieuwsbericht Vooruitziende blik

Gepubliceerd op: 27 december 2016 17:00

Klaas Smid 2016
De laatste collegeblog van dit jaar. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: het jaar is weer omgevlogen. Voor mij het eerste volle jaar als burgemeester van onze mooie gemeente. Velen vragen mij hoe het bevalt. Met overtuiging kan ik dan antwoorden dat ik me vanaf dag 1 in Noordenveld thuis voel en met veel plezier mijn werk mag doen. Dat is een voorrecht om te koesteren. Ook wetende dat veel mensen (nog) aan de zijlijn staan in hun zoektocht naar werk. Alhoewel het economisch weer de goede kant opgaat, mogen we niet uit het oog verliezen dat nog te veel mensen de vruchten daarvan niet kunnen plukken.

De komende weken staan in het teken van de feestdagen en de jaarwisseling. Het is voor velen bovendien een periode om even wat gas terug te nemen en de accu weer op te laden. Tegelijk zijn er ook mensen die gewoon doorwerken, zoals in de zorg, bij de politie en in de winkels. Goed om even bij stil te staan.

Er is veel om aan te herinneren dit jaar. De blog biedt daarvoor te weinig ruimte. Daarom beperk ik mij even tot het zeer recente nieuws. Deze week bracht Minister Bussemaker een bezoek aan Veenhuizen. Zij maakte bekend dat de Nederlandse en Belgische regering de Koloniën van Weldadigheid voordragen om op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst te worden. Elf jaar geleden begon mijn voorganger Hans van der Laan met de suggestie Veenhuizen op de lijst geplaatst te krijgen. Enigszins meewarig werd daarvan kennis genomen. De nominatie is daarmee tevens een bewijs van zijn vooruitziende blik en een compliment en felicitatie aan zijn adres meer dan waard.

Rest mij U namens het college een goede jaarwisseling te wensen. Graag begroeten wij u op maandag 9 januari 2017 tijdens de Nieuwjaarsreceptie om samen het glas te heffen op weer een nieuw jaar. Een nieuw jaar waarin de gemeenteraad de Omgevingsvisie gaat vaststellen. Bij de uitwerking daarvan in de plannen voor de toekomst van onze gemeente zijn wij de inbreng van onze bewoners hard nodig.

 

Klaas Smid