Nieuwsbericht Proeven

Gepubliceerd op: 04 juli 2017 12:05

Alex Wekema 2017
De afgelopen week stond Roden in het teken van Roden Proeft. Ondanks een interessant programma, waarin u kon proeven van de democratie, in de aanloop naar het hoogtepunt op de zaterdag, bleef de publieke belangstelling wat achter. Jammer, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt afgelopen zaterdag. De Albertsbaan stroomde vol met mensen, ik bedoel proevers. Proeven kon er letterlijk en figuurlijk. Proeven van lekker eten en drinken, proeven van muziek en dans. Bij een goede proeverij hoort lekker weer en ook dat kwam er. De zonnebril kon op, het jasje uit. Samen met de aankleding van het festivalterrein een mooie ambiance. Bankjes, statafels of gewoon zittend op de grond kon er geproefd worden.

De Albertsbaan ontpopte zich meteen als een goed gastheer/vrouw. Een perfecte plek voor het nieuwe festival. Het festival proefde goed, viel in de smaak. De Albertsbaan stond vol met proevers, van de fijn proever tot de alles smaakt mij wel proever, van de belevenis proever tot de meer onderzoekende proever. Vrolijke gezichten bij al die proevers, want het proefde goed! Roden Proeft smaakt naar meer. Nu al zin in de volgende editie! Want die gaat er komen vertelde de organisatie mij. Ook vanaf deze plek nogmaals de complimenten voor de organisatie.

De Albertsbaan proefde zo goed afgelopen zaterdag dat hij al omgedoopt werd in Piazza Alberto! Een Italiaans plein, in het groen. En plein dat uitnodigt om rustig te zitten op de bankjes, voor kinderen te spelen, muziek maken en nog veel meer. Potentie voor nog meer proeverijtjes. En die gaan er komen. Zo is zaterdag 2 september onze eigen Ellen ten Damme te gast. Het tweede nieuwe culturele festival dit jaar in onze gemeente maakt dan zijn opwachting. Ellen is op de zaterdag hoofdact tijdens het festival Wat'n Kunst. De Onlanden, Winsinghhof, lokale Horeca en uiteraard onze Piazza Alberto zijn dan de locaties waar u, laat ik maar bij het woord blijven, kunt proeven van Kunst. En uiteraard kunt proeven van lekker eten en drinken. Nazomeren op de Piazza, als Italië ganger kan ik het niet beter wensen. Ik hoop u allemaal te zien in September. Wens u een fijne vakantie. Tot de volgende proeverij!

 

Alex Wekema