Nieuwsbericht Mooi stekkie in Noordenveld

Gepubliceerd op: 06 september 2016 10:30

Klaas Smid 2016
Deze week bijt ik het spits af met een blog. Volgende week neemt een van de andere collegeleden het stokje van mij over. Het is onze bedoeling u een kijkje te geven in de keuken van de lokale overheid. Wat doet een burgemeester of een wethouder? We hopen u te betrekken bij de werkzaamheden, ontmoetingen, activiteiten en onze gedachten en wensen u veel leesplezier.

De vakantieperiode is weer tot een einde gekomen. Aan het eind daarvan waren we uitgenodigd voor het Openluchtspel in Roderwolde. Met vereende krachten wisten de Rowolmers al voor de 55e keer een prachtige voorstelling neer te zetten, die door het publiek zeer gewaardeerd werd. Voor mijn vrouw en ik extra bijzonder, omdat we druk bezig zijn met onze verhuizing naar Roderwolde.

De afgelopen vakantieperiode hebben we vooral gebruikt om alle voorbereidingen te treffen voor deze verhuizing na meer dan 50 jaar in Hoogeveen vertoefd te hebben. Een mens is in staat door de jaren heen veel te verzamelen en te bewaren blijkt dan maar weer. Verhuizen zal nooit onze hobby worden, maar het vooruitzicht op een mooi stekkie in Noordenveld vergoedt veel.

Ook in de vakantiemaanden was er weer veel te beleven in onze gemeente. Een willekeurige greep. Het zeer goed georganiseerde rijtuigpaardenconcours in Norg. De Veldslag en Slag om Norg. Het Pauperparadijs in Veenhuizen op de binnenplaats van het Gevangenismuseum kreeg laaiend positieve recensies, ook in de landelijke pers. De Drentse Fiets 4Daagse met startpunt in Norg; Theater te Water op het Leekstermeer; de Liefair in Lieveren en de Peizer Jaarmarkt in Peize.

Al deze activiteiten laten zien dat het volop 'bruist' in alle dorpen in Noordenveld.

Maar deze maand start ook het 'gewone' werk weer volop. Op 7 september start het politieke seizoen met de raads- en commissievergadering. Met wel weer het vooruitzicht op alle activiteiten van de Rodermarkt, waaraan door veel vrijwilligers al hard gewerkt wordt. Ik zie er naar uit!

Klaas Smid
Burgemeester