Nieuwsbericht De mooiste hondenbaan van de wereld

Gepubliceerd op: 04 april 2017 10:50

Reint-Jan Auwema

Nieuwe uitdaging

Drie jaar geleden werd ik 'zo maar' wethouder. Vol ambitie en met tomeloze energie begon ik aan deze nieuwe uitdaging. Wat een heerlijk gevoel; lekker blanco beginnen. Gezegend met een beetje GBV¹ , liefde voor sport en bewegen, enige financiële kennis en de wil om altijd te winnen.
Ik wilde aan de slag met duizend-en-1-dingen, niet gehinderd door enige kennis van procedures, zonder een zogenaamde 'politieke antenne', nog nooit van amendementen gehoord, zelden over draagvlak nagedacht en tot dan toe altijd redelijk mijn eigen koers kunnen varen.

En toen werd ik wakker..

Mijn metgezellen in het College; 'Auwema, je kunt niet alles tegelijk en we beslissen altijd samen'.
Bezorgde inwoners; 'Beste wethouder, als je hier niets aan doet, gebeuren er ongelukken'
Een kritische columnist; 'De wethouder doet aan vriendjespolitiek'
Dorpsbelangen van de meeste dorpen; 'Doe eens wat aan het onkruid en de groenvoorziening'
Verschillende ambtenaren; 'Als je dit doorzet is er sprake van precedentwerking'
Een andere kritische columnist; 'Auwema laat zijn oren hangen naar de woningbouwcorporaties'
Een inwoner; 'leuk die fietsevenementjes van je, maar ik zit met de overlast (geluid en troep)'

Welkom in de wondere wereld van de politiek.

Een wereld waarin we altijd keuzes moeten maken. Simpelweg omdat we ons geld maar 1 keer kunnen uitgeven, maar ook omdat het onmogelijk is om het iedereen naar de zin te maken. Gaan we voor extra verkeersmaatregelen (die vaak vertraging bij de automobilist veroorzaken) of voor kunstgras?. Meer geld naar huishoudelijke hulp of toch iets meer besteden aan preventie? Sport of Cultuur? Evenementen of rust? Investeren in wegen en groen of toch liever in zonnepanelen of misschien zelfs zonneparken?

Kortom; het is niet altijd makkelijk.

En ja, het is soms best lastig om mensen teleur te moeten stellen of te constateren dat meningen mijlenver uiteenlopen. En ondanks dat blijft het een fantastische baan. Want samen met vele anderen mag ik proberen een bijdrage te leveren aan zaken die er toe doen in de Gemeente Noordenveld. Een prachtige gemeente waar ik al ruim 43 jaar met heel veel plezier woon. Een gemeente waar we met elkaar hartstikke trots op mogen zijn. Saamhorigheid en gemeenschapszin vormen hier de basis,de dorpen kenmerken zich door hun organisatiekracht en bovenal leven we in een unieke omgeving qua natuur en cultuur. Een gemeente waar ik iedere dag dan ook met verschrikkelijk veel plezier voor aan de slag gaan. En ja; ook een gemeente waarin haar inwoners met ziel en zaligheid (volledig terecht)opkomen voor hun eigen belangen.
Ik ben misschien iets wijzer of zelfs rustiger geworden (laat ik graag aan anderen over), maar mijn ambitie en tomeloze energie zijn absoluut gebleven. Kortom, ik heb zin in 2017. Een jaar waarin ongelooflijk veel projecten op stapel staan. Het zal niet allemaal vlekkeloos verlopen en u zult zeker wel eens overlast ervaren, maar ik ben er van overtuigd dat onze gemeente over een jaar nog weer een beetje mooier, veiliger en aantrekkelijker zal zijn.

Reint-Jan Auwema

¹ Gezond Boeren Verstand