Nieuwsbericht "Ring Af!!"

Gepubliceerd op: 10 januari 2017 09:30

Alex Wekema
We zijn er aan begonnen, 2017. Een nieuw jaar, nieuwe kansen, maar vast ook teleurstellingen die op onze weg komen. Tweeduizendzeventien, het jaar van de tweede kamer verkiezingen! En er valt wat te kiezen mensen, volgens mij heeft momenteel iedereen die het ergens niet mee eens is wel een partij opgericht. Keuze zat! Maar of het er allemaal beter op gaat worden. Ik heb mijn twijfels. In maart naar de stembus, maar wanneer hebben we dan een nieuw kabinet, zou het dan al 2018 zijn? We gaan het zien.

Mooi Mensinge

We gaan het zien. Zo aan de start van een nieuw jaar kijk je altijd vooruit. Achterom kijken is sowieso niet mijn ding, ook al is het wel eens goed voor je. In januari verschijnt het rapport over Mensinge. U hebt er vast veel over gelezen de afgelopen periode. Een laatste half jaar dat veel mensen, inclusief ikzelf, niet in de koude kleren is gaan zitten. Daarom was het zo mooi om aan het einde van dit jaar een fantastisch mooi en romantisch Mensinge te kunnen zien. Groot compliment voor medewerkers en vrijwilligers.

Cultuur en geschiedenis

De plannen voor nieuwe scholen in Nietap, Veenhuizen en Roden zullen ook begin van dit jaar duidelijk worden. 2017 wordt ook het jaar van twee nieuwe culturele festivals in Noordenveld. We beginnen de zomer met Proef en sluiten af met Wat 'n Kunst!. Noordenveld het Bergen van het Noorden? Naast fiets gemeente zou dit zomaar kunnen. In 2017 ook weer het Pauperparadijs in Veenhuizen. Een fantastische voorstelling over een belangrijke periode in onze vaderlandse geschiedenis. Ja, soms is terugkijken wel eens goed, schreef ik al aan het begin. En dat geld zeker voor dit onderwerp. Nog zo actueel als wat, helaas. Als u de kans krijgt, zou ik zeggen: Ga er naar toe. Ik hoop dat we als gemeente in ieder geval alle groep 8 leerlingen weer kunnen trakteren op deze voorstelling!. Vorig jaar waren de reacties super! Mooi om kinderen kennis te kunnen laten maken met cultuur en geschiedenis in één.

Samen aan het werk

Zomaar een kleine verzameling onderwerpen die in dit jaar gaan spelen. Onderwerpen waarbij we elkaar nodig hebben. Wij als bestuurders van deze gemeente hebben u als inwoner, vrijwilliger of bestuurder van wat voor organisatie dan ook hard nodig. Gezamenlijk willen we uiteindelijk het beste. Ik hoop dat dat ook in 2017 blijft kunnen, met wederzijds respect voor elkaars rol en positie. Op 10 januari is er de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en schudden we elkaar de hand en denk er om: Ring af! *-)
Iedereen de beste wensen voor 2017, maak er een mooi jaar van!!

Alex Wekema