Nieuwsbericht Word Taalvrijwilliger in de gemeente Noordenveld

Gepubliceerd op: 04 juli 2017 09:35

logo stichting lezen en schrijven
Taalhuis

In Nederland heeft 12% van de Nederlanders moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Dit is 1 op de 9 mensen. Deze mensen kunnen vaak moeilijk aan een baan komen, leven ongezonder en zijn ongelukkiger dan mensen die dit wel goed kunnen. Samen met Stichting Lezen & Schrijven zet de gemeente Noordenveld, de bibliotheek Noordenveld, Stichting WiN en het Alfa-College een Taalhuis in Roden op.

Samen staan we sterk!

Om duizenden volwassenen te helpen beter te lezen, schrijven, spreken en luisteren hebben we jou als taalvrijwilliger nodig. Als taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Het is een unieke, leerzame ervaring waarmee je het verschil in iemands leven kunt maken. Geef je op voor een gratis training en ga aan de slag als taalvrijwilliger! Ook als je geen ervaring hebt in het onderwijs.

logo Alfa-college

Voorlichting

Lijkt het je leuk om taalvrijwilliger te worden? Kom dan naar de voorlichting op woensdag 6 september 2017 in de bibliotheek aan de Heerestraat 178 te Roden. De inloop is vanaf 19.00 uur en we beginnen om 19.30 uur. De voorlichting duurt ongeveer een uur. Na de voorlichting kun je beslissen of je de training wilt volgen.

Logo Win klein
Informatie

Wil je meer informatie of je direct opgeven voor de voorlichting en training? Stuur dan een mail naar Doutzen Sloterdijk, Taalhuiscoördinator van Noordenveld: info@taalhuisnoordenveld.nl of bel telefoonnummer 0800-8100.