Nieuwsbericht Wijkgericht werken van start

Gepubliceerd op: 07 mei 2019 14:55

Op maandag 6 mei 2019 is om 10.30 uur de officiële start van het wijkgericht werken met wethouder Kirsten Ipema op de gemeentewerf aan de 1e Energieweg 10 in Roden.

Met de aanstelling van de meewerkend voormannen kan de gemeente Noordenveld nu echt starten met wijkgericht werken. Wethouder Openbare Ruimte, Kirsten Ipema: "Met de invoering van het wijkgericht werken willen we het voor onze inwoners gemakkelijker maken om zelf met ideeën en initiatieven te komen voor het verbeteren van hun leefomgeving."

Wijkgericht werken

"Voor onze inwoners is het beheer van de openbare ruimte de meest zichtbare taak van de gemeente. Bijna dagelijks zien zij onze medewerkers bezig om de leefomgeving mooi, veilig en netjes te houden. Zij zijn het gezicht van de gemeente", vervolgt wethouder Kirsten Ipema. "Met vaste gezichten in de dorpen en wijken en een vast aanspreekpunt voor de inwoners, willen we kansen en knelpunten eerder en beter signaleren. Dat geldt niet alleen voor de openbare ruimte, maar gaat over alles wat er speelt in een dorp of wijk. Als gemeente zijn we klaar om met wijkgericht werken aan de slag te gaan en hiermee verdere invulling te geven aan onze Omgevingsvisie: de gemeente is dichtbij, zichtbaar en aanwezig."

Indeling in gebieden en wijken

Voor wijkgericht werken is Noordenveld ingedeeld in twee gebieden, Oost en West Noordenveld. De scheidslijn ligt in de lengte van de gemeente en volgt het Peizer-/Lieverse-/Grootediep/Schipsloot. Elk deel krijgt een eigen gebiedsverbinder. Deze gebiedsverbinders worden binnenkort aangesteld. De gebiedsverbinder is veel in zijn gebied aan het werk, vangt signalen op vanuit de wijken en van de medewerkers beheer en zorgt voor een snelle afhandeling. De gebiedsverbinder richt zich niet alleen op het beheer van de openbare ruimte, maar ook op alle andere vormen van dienstverlening. Daarnaast worden zeven vaste teams ingezet die integraal werken in wijken en dorpen De teams worden aangestuurd door een meewerkend voorman.

De indeling van de teams:

Wijk 1 Wijk 2 Wijk 3 Wijk 4 Wijk 5 Wijk 6 Begraafplaaatsen

Peize