Nieuwsbericht Werkzaamheden Ceintuurbaan West/Heymanslaan/Bevrijdingsplantsoen

Gepubliceerd op: 26 juni 2018 09:40

Vanaf maandag 25 juni 2018 gaat aannemer Broekema starten met de reconstructie van omgeving Ceintuurbaan/Heymanslaan/Bevrijdingsplantsoen. Groter kaartje stremming Ceintuurbaan West
Over het hele traject worden de parkeervakken aangepast. De rijbaan ter plaatse van de Heymanslaan en Bevrijdingsplantsoen wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt en de bushalte aan de Leeksterweg wordt vernieuwd.

Wat gaan ze doen?

De aannemer gaat met drie ploegen verdeeld over het traject aan de slag. De werkzaamheden bestaan uit het uitnemen van bestrating, het uitvoeren van kleinschalig rioleringswerk en het weer aanbrengen van de bestrating. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd zonder weggedeeltes af te sluiten.

Afsluiting weggedeeltes

Eind juli worden de Heymanslaan en Bevrijdingsplantsoen voorzien van nieuw asfalt. Dit gedeelte wordt enkele dagen afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt dan door middel van borden omgeleid. De werkzaamheden zijn op 3 augustus 2018 klaar.

Project HOV Roden

Bovenstaande werkzaamheden vallen ook onder het project HOV Roden.
Hoofddoel van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Roden is het openbaar vervoer te optimaliseren en toekomstbestendig/robuust te maken op de route Roden - stad Groningen. De subdoelen van het project HOV Roden zijn:

  •  Versnellen van de openbaar vervoerroutes (reistijdwinst);
  •  Vergroten van de betrouwbaarheid openbaar vervoer;
  •  Verhoging van het comfort openbaar vervoer;
  •  Concentreren en opwaarderen van haltevoorzieningen.

Meer informatie over het project is te vinden op www.gemeentenoordenveld.nl/bushaltes