Nieuwsbericht Week van de toegankelijkheid

Gepubliceerd op: 01 oktober 2019 15:25

Gemeente Noordenveld en Toegankelijk Noordenveld organiseren ook dit jaar weer verschillende activiteiten en bijeenkomsten tijdens de Week van de Toegankelijkheid van 7 t/m 11 oktober. Dit doen wij niet alleen, dit doen wij samen met inwoners, bedrijven en instellingen.

Symposium Noordenveld 'iedereen doet mee'

Dinsdag 8 oktober om 19.15 uur
De Pompstee, Brink 25 in Roden

Wethouder Kirsten Ipema opent het symposium 'Iedereen doet Mee'. Ze geeft uitleg over wat het VN Verdrag Handicap betekent en hoe de gemeente hier uitvoering aan geeft. Ipema: "In de Noordenveldse samenleving krijgt het VN-Verdrag Handicap steeds meer bekendheid. Het draagvlak om te komen tot oplossingen die eraan bijdragen dat iedereen kan meedoen is groot en groeiende. Wilt u weten wat het VN verdrag voor u betekent? U bent van harte welkom!"

Sprekers:

Ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Noordenveld
Kerstin Leidorf, beleidsmedewerkerInclusieve Samenleving namensDe Vereniging van NederlandseGemeenten (VNG).

Aanmelden: stuur een e-mail naar secretariaatmt@noordenveld.nl

Diverse andere activiteiten voor iedereen

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd

Lezing 'Leven met autisme'

Maandag 7 oktober, 19.30 - 21.00 uur
Museum Kinderwereld, Brink 31, 9301JK Roden.
Onder leiding van Baukje Hofman (bestuurslid NVA Groningen-Drenthe)

Het is duidelijk dat autisme een grote invloed heeft op iemands leven. De informatie die we in het dagelijkse leven waarnemen wordt bij mensen met autisme op een andere manier verwerkt in de hersenen. Hierdoor ontstaat ander gedrag en een andere manier van communiceren. Hoe is dit voor de persoon met autisme en wat betekent dit voor de omgeving?

Aanmelden voor deze avond kan tot vrijdag 4 oktober door te mailen naar info@toegankelijknoordenveld.nl

Komt dat zien! Goochelclown Japie

Woensdag 9 oktober van 15:00 tot 16:00 uur
Kinderboerderij Norgerweg 2d Roden

Iedereen is welkom, kinderen, ouders en begeleiders!
Genieten van je vrije tijd! Dat moet iedereen kunnen doen, met of zonder beperking.
Kom ook naar Japie zijn capriolen! Springkussen aanwezig.

Inwoners de lucht in

Donderdag 10 oktober
De onlanden

We brengen samen met Natuurmonumenten mensen met een beperking de lucht in bij de uitkijktoren van de Onlanden.