Nieuwsbericht Vraag een laadpaal aan in de openbare ruimte

Gepubliceerd op: 06 augustus 2019 14:45

Als u als bewoners of als ondernemer geen eigen (parkeer)terrein heeft, kunt u vanaf 1 juli een laadpaal aanvragen in de openbare ruimte. U kunt dit aanvragen via de website openbaarladen.nl. Om een verzoek te kunnen indienen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:
• U woont in de gemeente of u werkt minimaal 20 uur per week in deze gemeente.
• U rijdt of gaat een elektrische auto rijden, die minimaal 50 km elektrisch kan rijden.
• U heeft geen eigen parkeerterrein en moet uw elektrische auto op straat parkeren.
• Binnen loopafstand (ongeveer 250 meter) van uw woon- of werkadres is nog geen openbaar laadpunt aanwezig. Het kan ook zijn dat er wel een openbaar laadpunt aanwezig is, maar dat uit de gegevens blijkt dat een nieuw openbaar laadpunt noodzakelijk is. Geef uw verzoek daarom altijd door.

Geen kosten

Het aanvragen en plaatsen van een laadpaal is voor u als inwoner gratis. De prijs die u als elektrisch rijder betaalt aan de paal is 29 cent / kWh. Dit is exclusief de kosten voor het gebruik van de laadpas.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer uw verzoek is goedgekeurd, wordt de laadpaal op een plek bij u in de straat of buurt geplaatst. Dit is op ongeveer 250 meter loopafstand van uw woning of bedrijf. Houd er rekening mee dat het plaatsen van een laadpaal in de openbare ruimte even kan duren, ongeveer 15 weken. Bij de laadpaal wordt ten minste één parkeervak gereserveerd voor het laden van elektrisch voertuigen.

De laadpaal is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken.