Nieuwsbericht Verkeersmaatregelen Rodermarktfeestweek

Gepubliceerd op: 20 september 2018 16:05

Vanwege de Rodermarkt-feestweek, zijn voor verschillende locaties in het centrum van Roden verkeersmaatregelen ingesteld. Hieronder vermelden we de parkeer- en stopverboden die bijzondere aandacht verdienen.

Centrum afgesloten met slagbomen
Tijdens de Rodermarktfeest kunt u niet met de auto het centrum in of uit. Deze afsluitingen gelden vanaf vrijdag 21 september 14.00 uur tot en met woensdag 26 september 21.00 uur. Zet daarom uw auto tijdig buiten de afsluitingen. U vindt de slagbomen op de volgende plaatsen:
- Brink
- Schoolstraat
- Raadhuisstraat
- Heerestraat
- Norgerweg
Als de slagbomen gesloten zijn, kunt u voertuigen die in het gebied staan niet buiten de slagbomen plaatsen. In geval van bijzondere omstandigheden kunt u contact opnemen met de Politie, Basisteam Noord-Drenthe (0900 - 8844).
Omleiding verkeer met borden aangegeven
In verband met de kermis zijn de Brink, de Mensingheweg (vanaf Brink tot Spijkerzoom) afgesloten voor het verkeer. In de Schoolstraat is geen doorgaand verkeer mogelijk. De winkels in de Schoolstraat zijn wel bereikbaar.
Het doorgaande verkeer in de richtingen Norg, Leek en Peize/Groningen wordt gedurende de periode van de Rodermarktfeestweek omgeleid. Met uitzondering van zaterdag 22 september, kan het verkeer ook gebruik maken van de omleidingroute via de Ceintuurbaan Zuid en de Roderweg.

Wegsleepregeling
Vanwege de feestweek en de vrije doorgang voor de hulpverleningsdiensten moet een deel van het centrum van Roden 'autovrij' blijven. Er mag ook niet overal geparkeerd worden. Worden hier toch auto's aangetroffen, dan worden ze weggesleept. Naast de boete voor de parkeerovertreding worden de kosten van het wegslepen en bewaren aan de eigenaar van het voertuig in rekening gebracht. Als uw auto is weggesleept, kunt u zich melden bij het politiebureau, Westerstraat 21 in Roden. Mocht het bureau gesloten zijn dan kunt u via de intercom rechtstreeks verbinding krijgen met de Meldkamer in Assen.

Invaliden/gehandicaptenparkeerplaatsen
Op het parkeerterrein tegenover het Jaarbeursterrein aan de Norgerweg, nabij de EHBO-post, is een aantal invaliden/gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze zijn uitsluitend bestemd voor bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart. Als u hier zonder vergunning parkeert riskeert u een boete van € 380,00.

Openbaar vervoer
Qbuzz rijdt van vrijdag 21 september tot en met woensdag 26 september niet over de route Raadhuisstraat, Brink en op de Norgerweg tussen de Brink en de Ceintuurbaan Zuid. Op zaterdag 22 september en dinsdag 25 september geldt een aangepaste dienstregeling. De bussen stoppen op zaterdag niet bij het busstation aan de Leeksterweg. Op de andere dagen is de normale dienstregeling van toepassing. Op dinsdag 25 september stoppen de bussen wel bij het busstation.

Fietsenstalling
Op de groenstrook tussen Molenweg en Zuidenveld en op het parkeerterrein tegenover het Jaarbeursterrein is een fietsenstalling te vinden. De openingstijden zijn:
- zaterdag 22 september van 13.00 uur tot zondag 23 september tot 06.00 uur
- maandag 22 september van 20.00 uur tot dinsdag 25 september tot 20.00 uur
Buiten deze tijden is de stalling op eigen risico. De bewaking van de fietsenstalling wordt weer verzorgd door leden van de volleybalvereniging ROVOC te Roden. U kunt ook gebruik maken van de onbewaakte fietsenstalling op het parkeerterrein tegenover het jaarbeursterrein.

Fietsen niet tegen wegafsluitingen
Zet uw fiets niets tegen een wegafsluiting!. Op het moment dat hier een ambulance/ brandweervoertuig langs moet, staan ze in de weg! Dan wordt uw fietsen weggehaald! U kunt ze dan in de bewaakte fietsenstalling tegen betaling weer afhalen.

Medische hulpverlening
Tijdens de gehele periode zijn vrijwilligers van het Rode Kruis, zowel in het centrum van Roden als op de Jaarbeurs van het Noorden paraat. Deze centrale post staat op het parkeerterrein tegenover het Jaarbeursterrein aan de Norgerweg. Hiernaast worden er ambubikes ingezet op zaterdag 22 september en dinsdag 25 september. Voor huisartsenhulp kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts of met de weekenddienst/avonddienstregeling voor de huisartsen.

Albertsbaan afgezet
Na afloop van de avondparade worden de wagens gestald op de Albertsbaan tot maandag 24 september. Om ruimte te creëren wordt het parkeerterrein op de Albertsbaan hiervoor afgezet met hekken. Vanaf zaterdag 22 september 18.00 uur tot maandag 24 september 12.00 uur kunt u uw auto hier niet parkeren.

Paardenkeuring
Op zaterdag 22 september geldt een verbod stil te staan voor beide zijden van de Hullenweg (tussen de Norgerweg en de Stinsenweg) in verband met een paardenkeuring en ten behoeve van de Rodermarktparade.