Nieuwsbericht Veelgestelde vragen stormschade

Gepubliceerd op: 05 juni 2019 11:05

Bij gevaarlijke situaties belt u naar 050 50 27 333.

Zijn er ook slachtoffers?

Er zijn geen meldingen van slachtoffers bij ons bekend.

Hoeveel schademeldingen zijn er?

Om 11.00 uur waren er circa 120 meldingen. Dit gaat hoofdzakelijk om meldingen van omgevallen bomen en loshangende takken. Samen met de brandweer uit Peize, Norg, Roden en Leek, hoveniersbedrijven en loonbedrijven zijn we de hele nacht al bezig geweest om de grootste schade op te ruimen.

Ik heb zelf schade, wat moet ik doen?

Bij schade adviseren wij om contact op te nemen met uw eigen verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen u hierover verder informeren.

Waar moet ik melding doen bij schade in of aan de openbare ruimte?

Alle meldingen van omgevallen gemeentelijke bomen, schade aan auto's, woningen et cetera kunnen via de link www.gemeentenoordenveld.nl/stormschade doorgegeven worden. Alle meldingen worden opgepakt en afgehandeld.

Er is een boom om, kunnen jullie deze verwijderen?

Is het een boom van de gemeente?
Ja:
hiervoor kunt u een melding maken via het meldformulier stormschade. Zelf niet gaan slepen, maar melding maken. Alle meldingen worden opgepakt en afgehandeld. Schakel bij schade van gemeentelijke bomen aan uw eigen particuliere eigendom uw verzekering in.

Nee, het is mijn eigen boom:
De gemeente is niet verantwoordelijk voor particuliere bomen. Wij adviseren u om bij schade contact op te nemen met uw eigen verzekering. Deze bomen verwijderen wij ook niet, tenzij deze op de openbare weg liggen.

Is het een particuliere, monumentale boom?

Hiervoor kunt u een melding maken via het meldformulier stormschade. Zelf niet gaan slepen, maar melding maken. Alle meldingen worden opgepakt en afgehandeld.

Zijn er wegen afgesloten?

Ja, in verband met gaslekkages en onveilige situaties zijn de J.P. Santeeweg in Nietap, Turfweg in Leutingewolde, Hullenweg, Leeksterweg en Padkamp in Roden afgesloten. Het zou kunnen dat er nog loshangende takken zijn, dus blijf alert.

Kan ik veilig de weg op?

De wegen waar acuut gevaar was, zijn al vrijgemaakt, maar blijf alert. Er kunnen nog steeds gevaarlijke situaties zijn in verband met loshangende takken.

Wat voor soort meldingen zijn er?

Er zijn veel meldingen over omgevallen bomen en loshangende takken. Er zijn een aantal meldingen waarbij een boom op auto's of woningen is gekomen.