Nieuwsbericht Textielinzameling Tweede Kwartaal 2018 in Noordenveld

Gepubliceerd op: 12 juni 2018 10:10

In de periode van 18 tot en met 21 juni 2018 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils). Voorafgaand Textiel logo
aan de textielinzameling ontvangt u een kledingzak met het verzoek hier uw overtollig textiel, kleding en schoenen in te doen en de kledingzak op de aangegeven dag aan de straat te zetten.

Inzamelschema textiel tweede kwartaal 2018

De huis-aan-huis inzameling vindt op de volgende wijze plaats:
Maandag 18 juni: Roden
Dinsdag 19 juni: Norg, Westervelde, Peest, Zuidvelde, Huis ter Heide, Veenhuizen
Woensdag 20 juni: Foxwolde, Roderwolde, Leutingewolde, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch, Alteveer, Langelo, Steenbergen, Een-West, Een
Donderdag 21 juni: Lieveren, Peize

Wat mag wel in de kledingzak?

Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels.
Dus een kapotte spijkerbroek mag ook in de kledingzak!

Wat mag niet in de kledingzak?

Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag niet in de kledingzak. Dit hoort thuis in de grijze restafvalcontainer!

Textielinzameling: goede zaak voor milieu en liefdadigheid

Als u uw gebruikt textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal komt immers niet op de vuilnisbelt terecht, maar wordt opnieuw gebruikt. Dankzij uw medewerking aan deze textielinzameling zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend! Daarnaast geeft u ook nog eens aan een liefdadig doel. Net als de vorige keer hopen wij ook ditmaal op een positief resultaat. De vorige huis-aan-huis inzameling in het eerste kwartaal van 12 tot en met 15 maart 2018 heeft 4.870 kilo opgeleverd.

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?

De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Tot slot houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

Klachten en meer informatie over textielinzameling

Voor klachten kunt u bellen met mevrouw Irma Körver van ReShare, tel. 0800-0322. Voor meer informatie kijk op www.reshare.nl .