Nieuwsbericht Textielinzameling in Noordenveld tweede kwartaal 2017

Gepubliceerd op: 06 juni 2017 09:10

In de periode van 12 tot en met 16 juni 2017 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils). Voorafgaand aan de textielinzameling ontvangt u een kledingzak met het verzoek hier uw overtollige textiel, kleding en schoenen in te doen en de zak op de aangegeven dag aan de straat te zetten.

Inzamelschema tweede kwartaal 2017

12 juni: Roden
13 juni: Huis ter Heide, Langelo, Peest, Roderwolde, Veenhuizen, Westervelde en Zuidvelde
14 juni: Een, Een-West en Norg
15 juni: Alteveer, Leutingewolde, Lieveren, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch en Steenbergen
16 juni: Foxwolde en Peize

Wat mag wel in de kledingzak?

Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels.
Dus een kapotte spijkerbroek mag ook in de kledingzak.

Wat mag niet in de kledingzak?

Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag ook niet in de kledingzak. Dit hoort thuis in de grijze afvalcontainer!

Textielinzameling: goede zaak voor milieu en liefdadigheid

Als u uw gebruikte textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal komt immers niet op de vuilnisbelt terecht, maar wordt opnieuw gebruikt. Dankzij uw medewerking aan deze textielinzameling zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend. Daarnaast geeft u ook nog eens aan een liefdadig doel. Net als de vorige keer hopen wij ook ditmaal op een positief resultaat. De vorige huis-aan-huis inzameling van het vierde kwartaal 13 tot en met 17 maart 2017 heeft 5.500 kilo opgeleverd.

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?

De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Tot slot houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

Klachten en meer informatie

Voor klachten kunt u bellen met mevrouw Irma Körver van ReShare, telefoon 0800 03 22.
Voor meer informatie kijk op www.reshare.nl of op de site van de gemeente