Nieuwsbericht Textielinzameling in Noordenveld

Gepubliceerd op: 13 november 2018 09:40

In de periode van 19 tot en met 22 november 2018 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils).
Voorafgaand aan de textielinzameling krijgt u een kledingzak waar u uw overtollig textiel, kleding en schoenen in kunt doen. De kledingzak kunt u op de aangegeven dag aan de straat te zetten.

Inzamelschema textiel vierde kwartaal 2018

Maandag 19 november: Roden
Dinsdag 20 november: Norg, Westervelde, Peest, Zuidvelde, Huis ter Heide, Veenhuizen
Woensdag 21 november: Foxwolde, Roderwolde, Leutingewolde, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch, Alteveer, Langelo, Steenbergen, Een-West, Een
Donderdag 22 november: Lieveren, Peize

Wat mag wel in de kledingzak?

Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder) kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels.
Een kapotte spijkerbroek mag dus ook in de kledingzak!
Wat mag niet in de kledingzak?
Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag niet in de kledingzak, maar hoort thuis in de grijze restafvalcontainer.

Textielinzameling: goed voor milieu en liefdadigheid

Als u uw gebruikte textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal wordt opnieuw gebruikt, zo zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend en u steunt een goed doel. De vorige huis-aan-huis inzameling (10 tot en met 13 september 2018) leverde 3.600 kilo textiel op. Uiteraard hopen we weer op zo'n fantastisch resultaat.

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?

De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Daarnaast houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

Klachten en meer informatie

Voor klachten over de textielinzameling, kunt u bellen met mevrouw Irma Körver van ReShare, telefoonnummer: 0800-0322. Kijk voor meer informatie op www.reshare.nl.