Nieuwsbericht Textielinzameling derde kwartaal 2018

Gepubliceerd op: 04 september 2018 09:45

Textielinzameling derde kwartaal 2018Kledingzakken

In de periode van 10 tot en met 13 september 2018 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils). Voorafgaand aan de textielinzameling ontvangt u een kledingzak met het verzoek hier uw overtollig textiel, kleding en schoenen in te doen en de kledingzak op de aangegeven dag aan de straat te zetten.

Inzamelschema textiel derde kwartaal 2018

De huis-aan-huis inzameling vindt op de volgende wijze plaats:
Maandag 10 september: Roden
Dinsdag 11 september: Norg, Westervelde, Peest, Zuidvelde, Huis ter Heide, Veenhuizen
Woensdag 12 september: Foxwolde, Roderwolde, Leutingewolde, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch, Alteveer, Langelo, Steenbergen, Een-West, Een
Donderdag 13 september: Lieveren, Peize

Wat mag wel in de kledingzak?

Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels.

Wat mag niet in de kledingzak?

Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag niet in de kledingzak. Dit hoort thuis in de grijze restafvalcontainer.

Textielinzameling: goede zaak voor milieu en liefdadigheid

Als u uw gebruikt textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal komt immers niet op de vuilnisbelt terecht, maar wordt opnieuw gebruikt. Dankzij uw medewerking aan deze textielinzameling zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend! Daarnaast geeft u ook nog eens aan een liefdadig doel. Net als de vorige keer hopen wij ook ditmaal op een positief resultaat. De vorige huis-aan-huis inzameling in het tweede kwartaal van 18 tot en met 21 juni 2018 heeft 4.400 kilo opgeleverd.

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?

De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Tot slot houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

Klachten over textielinzameling

Voor klachten kunt u bellen met mevrouw Irma Körver van ReShare, tel. 0800-0322.

Meer informatie

Kijk ook voor meer informatie op www.reshare.nl.