Nieuwsbericht PMD en poepluiers, een container vol!

Gepubliceerd op: 30 april 2019 15:15

Kinderopvang Kleine Beer
Bert en Anneke Ensing van kinderopvang Kleine Beer uit Nieuw-Roden zijn al vanaf het begin actief met het scheiden van afval. "Wij dragen graag ons steentje bij!", aldus Anneke. "Inmiddels staan er bij ons in de keuken 3 verschillende prullenbakken. 1 voor restafval, 1 voor PMD en 1 voor GFT. Daarnaast scheiden wij nog papier, glas en elektrische apparaten", vertelt Bert. "Ondanks het gescheiden inzamelen, zetten we elke maand 8 zakken PMD en een volle grijze container aan de weg", laat Anneke weten.

"Als je zo min mogelijk afval wilt produceren, moet je je al bewust zijn van wat je aankoopt in de supermarkt!"

Bewust kiezen voor minder plastic verpakking

Anneke: "Als ik boodschappen ga doen, kies ik bewust voor zoveel mogelijk producten zonder plastic verpakking. Fruit en groente niet meer in een plastic, maar papieren zak. En 1 keer per week koop ik veel groenten, die ik thuis snijd en verdeel over bakjes. Op deze manier hoef ik geen voorgesneden groentepakketten te kopen, produceer ik minder afval en verspil ik ook geen voedsel." "Wel kiezen we ervoor om vaker een nieuwe zak in onze prullenbak te doen, om vieze luchtjes tegen te gaan", geeft Bert aan.

Poepluiers

"Het meeste restafval zijn voor ons de poepluiers van de kinderopvang. Elke maand staat er een volle container aan de weg", vertelt Anneke. "Zonder luiers zouden we de restafval container 1 keer per 3 maanden aan de weg zetten", schat Bert in. "Jammer genoeg is er nog geen oplossing voor het recyclen van luiers. Mocht er een pilot komen voor het gescheiden inzamelen van luiers, dan melden wij ons direct aan!", aldus Anneke.