Nieuwsbericht Noordenveld zet schapen in voor bloemrijker bermbeheer

Gepubliceerd op: 18 april 2017 13:55

De gemeente Noordenveld zet vanaf eind april tot medio juni en vanaf september tot eind oktober 100 Schoonebeeker heideschapen in voor het beheren van de bermen. Schapen beschadigen de ondergrond niet en houden het gras kort. De kruiden krijgen hierdoor meer kans om tot bloei te komen.

Vanaf woensdag 26 april 2017 wordt de eerste schaapskudde rond 11 uur ingezet bij de rotonde Burchtlaan/Slotlaan.

De schapen grazen op de volgende locaties:

• Aan de noordzijde van de Vijfde Verloting en de Hofstedenlaan
  • Langs de Maatlanden
  • Het terrein achter het hockeyveld
  • De oever langs de Steenbergerloop in Roderveld IV

Deze gebieden worden in gedeeltes begraasd. Hiermee is er zo weinig mogelijk overlast voor wandelaars en fietsers.
De schapen staan achter tijdelijke netten die onder een lage stroomspanning staan. Hondenbezitters worden daarom aangeraden hun viervoeter bij de schapen aan de lijn te houden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Buitenkamp Begrazing uit Schipborg. Dit bedrijf heeft ervaring op het gebied van ecologische begrazingen met behulp van schapen. Momenteel worden er ruim 200 Drentse Heide- en Schoonebeker schapen ingezet in de provincies Drenthe en Groningen.