Nieuwsbericht Noordenveld helpt bij lezen en schrijven

Gepubliceerd op: 02 maart 2017 13:25

Plan voor hulp bij lezen en schrijven

Wie dit niet kan lezen is niet gek
Vind u het moeilijk om te lezen, schrijven, rekenen of op de computer te werken? Dan heeft de gemeente een plan klaar liggen. Hierin staat hoe u daarmee geholpen kunt worden. De gemeente doet dit niet alleen. De Sociale Dienst, de bibliotheek in Noordenveld, Welzijn in Noordenveld, het Alfa-college en de Stichting Lezen & Schrijven doen ook mee.

Taalhuis in de bibliotheek

Er komt een Taalhuis in de bibliotheek in Roden. Hier zijn vrijwilligers die u helpen om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en op de computer te werken. Daarnaast komt er iemand van het Taalhuis die samen met degene die moeite heeft met lezen en schrijven, gaat bedenken hoe hij of zij het beste geholpen kan worden. Dit noemen we de Taalhuis coördinator.

Meer hulp

De wethouder lezen en schrijven, Alex Wekema, is erg blij dat er nu meer hulp komt: "Ik vind het erg belangrijk dat er hulp is voor mensen die zich niet goed kunnen redden met lezen en schrijven. Ik vind het ook erg jammer dat mensen zich soms schamen dat ze dat niet zo goed kunnen. Dat is nergens voor nodig! Ik hoop dat ze onze hulp gaan aannemen".

Opening Taalhuis

Binnenkort gaat de hulp van start. Houd het nieuws in de gaten. De opening van het Taalhuis in de gemeente Noordenveld wordt natuurlijk ook weer gemeld in alle kranten in Noordenveld en erbuiten.