Nieuwsbericht Kent u iemand die een lintje verdient?

Gepubliceerd op: 07 mei 2019 14:45

In onze gemeente zijn dagelijks veel vrijwilligers actief die in aanmerking kunnen komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een onderscheiding, is het nodig dat iemand een aanvraag doet.

Misschien kunt u er voor zorgen dat iemand die u kent ook werkelijk een lintje krijgt!

U kunt een inwoner van de gemeente Noordenveld voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding door het indienen van een voordrachtformulier bij de burgemeester. Het formulier is te vinden op www.lintjes.nl onder 'downloads'. U kunt het downloaden in Word-formaat. Na het invullen kunt u het formulier mailen naar: postbus@gemeentenoordenveld.nl. Op de site www.lintjes.nl vindt u meer informatie over onderscheidingen.

Bij vrijwilligerswerk geldt als uitgangspunt om in aanmerking te kunnen komen voor een onderscheiding dat gedurende aan groot aantal jaren (te denken valt aan vijftien jaar) voor een aantal uren per week (te denken valt aan zes uren per week) vrijwilligerswerk is gedaan, voor een of meerdere verenigingen/stichtingen etc.

Als u een voordracht wilt doen voor de Algemene Gelegenheid, de lintjesregen, van 2020 moet de volledige aanvraag door de gemeente zijn ontvangen voor 1 juli 2019.

Soms kan een onderscheiding ook bij een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum, worden uitgereikt. De volledige aanvraag in dat geval minimaal vijf maanden voor de gewenste datum van uitreiking bij de gemeente binnen zijn.