Nieuwsbericht Jos Huizinga nieuwe wethouder gemeente Noordenveld

Gepubliceerd op: 19 januari 2017 16:15

Donderdag 19 januari 2017 is de nieuwe wethouder van de gemeente Noordenveld, Jos Huizinga, om 14.00 uur door de fractievoorzitters van het CDA en ChristenUnie voorgesteld in het gemeentehuis.

Na het onverwachte vertrek van wethouder Gerrit Alssema, wordt de vrijgevallen plaats vanaf 26 januari vervuld door Jos Huizinga van het CDA. "Wij hebben geconstateerd dat het van belang is om de portefeuille zo snel mogelijk weer in te vullen, daarom hebben wij in afstemming met de besturen van de kiesverenigingen gekozen om een externe kandidaat te presenteren. Deze kandidaat zal de ingezette koers van de beide partijen voortzetten tot en met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018," aldus fractievoorzitters Jeroen Westendorp (CU) en Gerard Willenborg (CDA).

Jos Huizinga (62) kan worden getypeerd als een zeer bevlogen bestuurder met een grote en warme affiniteit voor de publieke zaak. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring, onderstreept door het vervullen van drie wethouderschappen in de gemeenten Zeewolde, Maasdriel en Schoonhoven. Zijn expertise ligt onder meer op het gebied van Financiën, het Sociaal Domein en Bestuurlijke vernieuwing.
Samen met zijn vrouw woont Huizinga in Schoonhoven, maar zal hij de komende tijd in het Noorden, en bij voorkeur in Noordenveld, doorbrengen.