Nieuwsbericht Inspiratiebijeenkomst voor het jaar van de democratie

Gepubliceerd op: 15 februari 2017 09:55

Logo jvdd

Kom dinsdag 7 maart 2017 naar de Pompstee om met elkaar activiteiten te bedenken in het belang van 'het jaar van de Democratie'.

Nederland is een democratie

Het valt misschien niet meteen op, maar democratie is overal. Overal waar wij dingen voor elkaar willen krijgen en onze mening geven: op ons werk, in ons gezin, het schoolbestuur, de voetbalclub, de woningcorporatie, de wijkvereniging, het gemeentebestuur. Democratie is onze manier van leven en niemand kijkt daar nog van op.
Maar wij weten ook dat democratie, onze rechtsstaat, vrijheid en het kunnen nemen van verantwoordelijkheid niet vanzelfsprekend zijn.

Vluchtelingen kunnen daarover meepraten. Of anders onze (groot) ouders. Zij weten wat dictatuur is, wat onvrijheid, onrecht, angst en geweld met een mens kunnen doen, maar ook hoe waardevol het is om vrij te kunnen zijn. Om samen met anderen te kunnen bepalen hoe de toekomst eruit ziet.

Onderhoud

Ook voor de gemeenteraad van Noordenveld spreekt democratie niet vanzelf. Democratie heeft onderhoud nodig. Daarom heeft de raad 2017 uitgeroepen tot Jaar van de Democratie en nodigt ze iedereen nadrukkelijk uit om daaraan mee te doen.

Denk en doe ook mee op 7 maart!

Doe om te beginnen mee aan de Inspiratiebijeenkomst van dinsdag 7 maart. Daar gaan we met elkaar activiteiten bedenken die het belang en het nut van democratie en vrijheid laten zien. Dat kan van alles zijn: samen in de buurt een hondenuitlaatveldje regelen, een kunstproject over (on)vrijheid, als coach met je voetbalteam praten over het nut van samenwerking, een bezoek aan een gevangenis, een thema-avond over politieke gevangenen of een cursus gemeentepolitiek.

Democratie is overal!

De bijeenkomst van 7 maart heeft als motto 'Democratie is overal!' en wordt geleid door cabaretier Arno van der Heyden. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in de Pompstee te Roden en neem vooral familie, vrienden en buren mee! U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Met vriendelijke groet,

Klaas Smid, burgemeester