Nieuwsbericht Grote schade in Roden en omgeving door storm

Gepubliceerd op: 05 juni 2019 06:55

In de nacht van 4 op 5 juni 2019 trok een grote storm over delen van Roden en omgeving wat grote schade heeft veroorzaakt.

Vanaf 0.00 uur zijn de brandweer uit Peize, Norg, Roden en Leek, Hoveniersbedrijven, loonbedrijven en de gemeente al bezig met het opruimen van de grootste schade. De hoofdwegen en de wegen waarbij acuut gevaar is worden in verband met de veiligheid eerst vrijgemaakt. Alle gemeentelijke bomen worden opgeruimd, maar niet alles kan in één keer.

Wegen afgesloten

In verband met gaslekkages en onveilige situaties zijn de J.P. Santeeweg in Nietap, Turfweg in Leutingewolde, Hullenweg, Leeksterweg en Padkamp in Roden afgesloten. Bij een aantal wegen zijn nog steeds gevaarlijk situaties in verband met loshangende takken, blijf hiervoor alert.

Melding maken

Alle meldingen van omgevallen bomen, schade aan auto's, woningen et cetera kunt u met het schadeformulier stormschade doorgeven. Zelf niet gaan slepen, maar melding maken. Alle meldingen worden opgepakt en afgehandeld. Bij eigen schade adviseren wij om contact op te nemen met uw eigen verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen u hierover verder informeren.

Houd de website www.gemeentenoordenveld.nl in de gaten voor updates over de stormschade.