Nieuwsbericht Genomineerde Ondernemersprijs in Beeld

Gepubliceerd op: 24 juli 2018 09:25

Op is Op Voordeelshop

Op voordracht van de Commissie van Aanbeveling, heeft het college van burgemeester en wethouders 4 bijzondere bedrijven uit de gemeente Noordenveld genomineerd. Vanuit de aspecten werkgelegenheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid hebben de ondernemers mooie prestaties laten zien. Elke week komt 1 van de genomineerden in beeld. Deze week is dat:

Op=Op Voordeelshop

Op=Op Voordeelshop is een landelijke winkelketen met A-merkdiscounter op het gebied van Personal Care, Home Care, Drogisterij- en branchevreemde artikelen. Sinds 2004 is de hoofdvestiging van de winkelketen gevestigd in Peize. Het bedrijf biedt werk aan ruim 1.000 medewerkers verspreid over de 152 vestigingen. Het bedrijf is binnen 8 jaar verviervoudigd in het aantal vestigingen. Dit komt met name door de overname van voormalige Blokkervestigingen. Tevens is Op=Op vernieuwd doordat ze het telecomassortiment van de voormalige Kijkshop hebben overgenomen.

Maatschappelijk betrokken

Op het hoofdkantoor/distributiecentrum in Peize werken 75 medewerkers. Veel van deze medewerkers zijn in samenwerking met de ISD Noordenkwartier en UWV geworven vanuit het 'doelgroepenbestand'. Dit is een groep mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Op=Op toont grote maatschappelijke betrokkenheid door deze doelgroep een kans te bieden, de begeleiding te verzorgen op de werkvloer en hen middels een opleiding verder door te laten groeien in de functie.

Duurzaam

Ook internationaal wordt er aan de weg getimmerd. Zo opende Op=Op in 2017 al haar eerste vestigingen op Aruba en Curaçao.Op=Op laat tevens zien dat je ook als discounter uitstekend je steentje bij kan dragen door zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Zo hebben ze het Green Waste certificaat behaald.