Nieuwsbericht Genomineerde Ondernemersprijs in beeld

Gepubliceerd op: 03 juli 2018 09:25

Cruwijn

Op voordracht van de Commissie van Aanbeveling heeft het college van burgemeester en wethouders 4 bijzondere bedrijven uit de gemeente Noordenveld genomineerd voor de Ondernemersprijs 2018. Op het gebied van werkgelegenheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid hebben de ondernemers mooie prestaties laten zien. Elke week komt 1 van de genomineerden in beeld. Deze week is dat: Cruwijn.

De winkel van Cruwijn is geopend op 1 juni 2012 door Bertjan Stadman en partner Jeanet Noppert. Na jaren werkervaring in de horeca als Sommelier, is de passie voor wijn ontstaan. Cruwijn is een zelfstandige wijnspeciaalzaak met een uniek assortiment wijnen en gedistilleerd. BJ Wijnkopers, waar voor verschillende horecazaken in de provincies Groningen en Drenthe en de Drechtsteden (regio Rotterdam) speciale wijnen worden ingekocht, is een dochteronderneming van Cruwijn.
Bertjan en Jeanet vinden het belangrijk blijvend te innoveren door kansen en uitdagingen te zien en in te spelen op trends. Door veelvuldig de samenwerking te zoeken en aan te gaan en diverse horecazaken met zichzelf en aan elkaar te verbinden, wordt steeds weer gezocht naar nieuwe mogelijkheden. De vervaardiging en introductie van 'De Roner' tijdens de Rodermarkt-parade van 2017 is hiervan een voorbeeld. In samenwerking met Sonnema en Dutchweek is daarnaast met de eigen oranje wijn een nieuwe mix gemaakt, speciaal voor de Dutchweeks in Oostenrijk. Uniek in de winkel is een 'by the glass' wijnproefkast. Wat normaal alleen in het weekend wordt gedaan, kan dat bij Cruwijn alle dagen, namelijk 12 open wijnen proeven en ook nog op de juiste temperatuur. Hiermee is Cruwijn de enige wijnwinkel in Noord-Nederland die dit aanbiedt.

Duurzaam ondernemen staat ook hoog in het vaandel van Bertjan en Jeanet, met in het assortiment wijnen die uitsluitend duurzaam worden geproduceerd en zijn te herkennen aan verschillende certificaten zoals het 'Terra Vitis' en 'Integrity & Sustainability' certificaat. In de winkel wordt uitsluitend gewerkt met papieren tassen van gerecycled papier en met zero-tree cadeautassen vervaardigd van onder andere oude spijkerbroeken en stro. Door voorraden te centraliseren in b.v. Frankrijk, wordt vanuit deze locatie met 1 (in plaats van 8) vrachtwagen Nederland bevoorraad.
Met als motto: "Als je van het dorp leeft, moet je er ook voor zorgen", zijn Bertjan en Jeanet vanaf de start altijd erg betrokken geweest met Roden en omgeving. In samenwerking met Volksvermaken en Zakenkring heeft Cruwijn aan de wieg gestaan van de stichting Proeft Noordenveld. Het gelijknamige evenement blijkt inmiddels een schot in de roos. Daarnaast heeft de samenwerking met diverse lokale partners geleid tot een aantal succesvolle acties en evenementen. Wie groeit kan ook geven, vandaar dat lokale initiatieven, goede doelen, (sport)verenigingen, (culturele) evenementen veelvuldig financieel door Cruwijn worden ondersteund. Het mooiste en meest recente voorbeeld is de jaarlijkse Haringveiling voor een lokaal goed doel. De intentie is dat lokale bedrijven geld inzamelen door een veiling voor een lokaal goed doel!