Nieuwsbericht Flinke inzet door wijkbelangenverenigingen met landelijke opschoondag

Gepubliceerd op: 03 april 2018 10:20

De schoonmaakacties op de Landelijke Opschoondag van 24 maart jongstleden hebben voor een schoon straatbeeld gezorgd. Een aantal buurten, straten en wijken zijn ontdaan van zwerfvuil door de inzet van bewoners en vrijwilligers. Samen hebben zij hun buurt, straat en wijk schoon gemaakt. De deelnemende wijk- en dorpsbelangenverenigingen hebben daarbij de volgende resultaten behaald:

•  Nieuw-Roden en Roderveld, 40 deelnemers, 160 kilo
  •  De Hofsteden en De Hoeksteen, 15 deelnemers, 70 kilo
  •  De Bomenbuurt, 20 deelnemers, 90 kilo
  •  Middenveld, 25 deelnemers, 140 kilo
  •  Hullenveld, 10 deelnemers, 50 kilo

Daarnaast hebben andere partijen zich ingezet voor een schone leefomgeving:

•  Roderwolde, 25 deelnemers, 140 kilo
  •  Peest, 15 deelnemers, 130 kilo
  •  Peize (Wijk Zetveld), 10 deelnemers, 60 kilo

De gemeente ziet dat steeds meer mensen op Landelijke Opschoondag het zwerfafval te lijf gaan. Met deze trend lijkt het opruimen van zwerfafval steeds meer norm dan uitzondering te worden. De gemeente Noordenveld wil de hierboven genoemde organisaties bedanken voor hun inzet en betrokkenheid.