Nieuwsbericht Extra inzameling GFT-afval voor 1.000 huishoudens

Gepubliceerd op: 30 mei 2017 09:45

In Nietap, Nieuw-Roden, Norg en Roden gaat er vanaf 1 juni wat veranderen rondom de inzameling van het GFT-afval. Dit geldt in totaal voor ongeveer 1.000 huishoudens. De huishoudens waar het om gaat, hebben inmiddels een brief ontvangen van de gemeente.

Wekelijkse inzameling van GFT-afval in Nietap, Nieuw-Roden en Roden

In Nieuw-Roden, Roden en Nietap kunt u in de maanden juni, juli, augustus en september, naast de reguliere inzameling van GFT-afval, gebruik maken van een extra inzamelronde van GFT-afval. Deze extra inzamelronde voeren we uit op elke woensdag in de tussenliggende week, zodat het GFT-afval wekelijks bij u wordt opgehaald.

Extra GFT-container in Norg

In Norg kunt in de maanden juni, juli, augustus en september gebruik blijven maken van een extra container voor GFTafval. Deze container wordt op dezelfde dagen geleegd als uw reguliere container voor GFT-afval.

Proeven

Het afgelopen jaar heeft de gemeente proeven gedaan bij een aantal huishoudens in de gemeente Noordenveld. In de ene proef kregen huishoudens een extra container voor GFT-afval en bij de andere proef konden huishoudens gebruik maken van een extra ophaalronde voor GFT-afval. Beide proeven zijn succesvol gebleken en de gemeente heeft besloten om dit te continueren. Naar verwachting zal de gemeente in 2018 tijdens de zomermaanden de proef met de wekelijkse GFT-inzameling bij alle 14.000 huishoudens uitvoeren.