Nieuwsbericht E-waste race in Drenthe gewonnen door basisschool De Rank

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017 14:45

Ewaste
Elektronische apparaten komen nog té vaak terecht in het restafval. Zonde, want deze stroom afval is uitstekend geschikt voor recycling. Kinderen van 9 Drentse basisscholen gingen daarom de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen, zodat het niet in de verbrandingsovens eindigt. De ingezamelde elektronische apparaten worden door afvalverwerker Virol opgehaald en vinden hierdoor hun weg terug in de circulaire economie.

De deelnemende scholen in Drenthe hebben de boodschap voor de noodzaak van de recycling van deze stroom afval goed over weten te brengen. Zij zamelden in totaal namelijk 23.697 elektronische apparaten in. Apparaten die anders wellicht in het restafval terecht waren gekomen.

Basisschool GBS De Rank uit Roden heeft de race gewonnen en haalde maar liefst 7.019 elektronische apparaten op! Naast de bijdrage die deze school aan het milieu heeft geleverd, winnen zij ook een leuke prijs voor de hele klas: een schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

ewaste2      ewaste3

De E-waste race is een samenwerking tussen de organisatie E-waste race, Virol en Weee Nederland. De elektronische apparaten worden ingezameld en gesorteerd door Virol, die er ook voor zorgt dat het materiaal uit deze apparaten gerecycled wordt.