Nieuwsbericht Bussen in Roden worden elektrisch

Gepubliceerd op: 05 februari 2019 11:10

Vanaf december 2019 worden de bussen van Q-link 4 Groningen - Roden elektrisch. Bij de eindhalte Kastelenlaan komen laadpalen en bijbehorende apparatuur om de bussen op te laden.
Om de uitstoot van schadelijke stoffen en het geluid terug te brengen, heeft het OV-bureau Groningen-Drenthe schone, stille bussen uitgevraagd bij de aanbesteding. Wethouder Kirsten Ipema: "De elektrische bussen van Qbuzz dragen bij aan onze ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn in Noordenveld."

Meer mensen met de bus

Daarnaast verwacht het OV Bureau Groningen-Drenthe dat er meer mensen gebruik gaan maken van de bus, waardoor er op termijn meer bussen worden ingezet in Roden en er dus meer ruimte moet komen bij de eindhalte Kastelenlaan. De huidige eindhalte heeft niet genoeg ruimte voor twee bussen en twee laadpalen, waardoor de eindhalte moet worden uitgebreid.

Eerste laadpaal

Om in ieder geval in december al elektrische bussen in te kunnen zetten, wordt er nu eerst 1 laadpaal geplaatst aan de eindhalte Kastelenlaan. Binnenkort worden omwonenden uitgenodigd voor een informatieavond waarbij de plannen voor zowel de korte als langere termijn gepresenteerd worden. "Op naar een nog stiller, schoner en comfortabeler openbaar vervoer van en naar Noordenveld", aldus wethouder Alex Wekema.