Nieuwsbericht Burgemeester Smid doet mee aan Amnesty’s schrijfmarathon

Gepubliceerd op: 11 december 2017 11:15

Burgemeester doet mee Amnesty's
Maandag 11 december is de 'Dag van de Rechten van de Mens'. Daarom schreef burgemeester Klaas Smid van Noordenveld een brief aan een persoon die groot onrecht is aangedaan, net als ruim honderd andere burgemeesters en wethouders.

Dit jaar krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze dappere mensen steken hun nek uit en roepen machthebbers die de mensenrechten schenden ter verantwoording. Maar zij zijn ook een makkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden vertegenwoordigers van mensenrechten steeds vaker slachtoffers van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter van Amnesty Turkije zit in de gevangenis.

Van over de hele wereld sturen Amnesty-supporters brieven aan de autoriteiten. Zo hopen wij hen te beïnvloeden. We sturen groeten naar de mensen die centraal staan. Voor hen is morele steun enorm belangrijk. Te weten dat ze niet worden vergeten en dat er zelfs mensen over de hele wereld met ze meeleven en voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden.