Nieuwsbericht Bladruimen op voetpaden en grasvelden

Gepubliceerd op: 20 november 2018 09:55

Het hele jaar door werken de wijkteams van de afdeling Beheer aan een prettig leefklimaat in onze gemeente. In de herfst, wanneer het blad weer van de bomen valt, gaat veel aandacht en tijd naar het schoonhouden van de straten en voetpaden. Om de wegen veilig en begaanbaar te houden, wordt veel materieel en mankracht ingezet.

Nieuwe werkwijze

Dit seizoen introduceren we in de gemeente een andere werkwijze ten opzichte van voorgaande jaren. Vanaf week 46 tot en met week 52 gaan we met 2 teams de woonwijken door om het blad van de voetpaden en het gras te verwijderen. In deze ronde nemen we al het blad mee wat afkomstig is van de gemeentelijke bomen. We gaan in principe 2 keer door alle dorpen en wijken om al het blad op te ruimen. Hierbij werken we dorp voor dorp, wijk voor wijk en straat voor straat af. We kunnen helaas niet precies zeggen wanneer de teams in uw straat zijn.

Begrip en medewerking

Om de werkzaamheden zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, willen wij om uw medewerking vragen door uw auto, op het moment wanneer het team in uw straat is, tijdelijk te verplaatsen.
Wij realiseren ons dat de werkzaamheden enige hinder kunnen veroorzaken maar rekenen op uw begrip en medewerking. Wanneer u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met het gemeentelijk contactcentrum via 14 050.